neděle 8. ledna 2023

K pseudokauzám Nerudové

Tak abych to shrnul. Manžel Nerudové má nějakou práci. A protože v rámci pracovních povinností, které neporušují zákony, pracují na nějaké práci, tak jsou to špatní lidé? A nejen oni, ale i jejich rodinný příslušníci, přátelé, a možná i jen sousedi. A také klienti, dodavatelé, odběratelé, zadavatelé? To jako fakt? Jinak, možná bych ten podnik (v tomto případě právní kancelář) nějak odsuzoval, pokud by překračovali zákon, dělali něco na hraně zákona, nedodržovali zákon. Potom bych ale vinnil konkrétní kancelář nebo přímo konkrétní osoby. Ale ne jejich okolí. Tedy rodinu, příbuzné, známé, klienty, sousedy... A jsou právníci který zastupují vrahy, teroristy, lupiče, podvodníky, zloděje, korupčníky... taky vrazy, teroristi, lupiči, podvodníky, zloději, korupčníci...?
Jsou nějaké důkazy, že kancelář kde pracuje (protože to není jen jeho kancelář) manžel Nerudové, ve své práci překračuje nebo nedodržuje zákony? A jestli ano, tak jsou důkazy, že na tom porušování zákonů nese vinnu i paní Nerudová? Myslím že kauza právní kanceláře by mohla být uzavřená.
Další kauza je ty tituly. Ze všech rozhovorů mě vychází, že ona sama ty tituly nedávala, a to je to stejné, jako byste byli ředitelem na škole, kde někteří učitelé nechali některé děti projít školou, i když neměli ty znalosti. Kdo za to může? Vy jako ředitel/ka, nebo ti učitelé který to tak dovolili?
Zatím jsem z těch rozhovorů nezaregistroval, že se jednalo o případy, kdy Nerudová nechala sama přepsat "vysvědčení" aby student prospěl. To by samozřejmě byla jiná debata, kde by byla jasný viník. Ale potom by už zřejmě byla vyšetřována a to není.
Myslím že tato kauza je ze stejného ranku jako ty kauzy Kalouska. Do dnes ani jeho největší kritici ani když byli ve vládě, nepodali na Kalouska oznámení a neiniciovali jediné prošetřování, které by zahájilo trestní stíhání. Proč asi? Protože všechny údajné kauzy byli buď smyšlené nebo to nebyli žádné kauzy. A tato kauza Nerudové se pomalu stává opět jen legendou a pseudokauzou, jako se to stalo Kalouskovi.
Až bude Nerudová vyšetřována za trestní čin ohledně titulů, tak prosím, do té doby pro mě je nevinná, a maximálně bych jí vinnil ze špatné manažerské práce úředníka, tak jako u Kalouska. A úřední pochybení, které je ještě výjimečné, ne že vše co dělá je špatně, pro mě zdaleka není taková překážka, jako souzený, odsouzený, člen StB nebo extrémní strany...

Žádné komentáře:

Okomentovat