neděle 22. ledna 2023

Udělejme další krok k vítězství lásky a pravdy nad lží a nenávistí. Volme Petra Pavla.

Vypadá to velmi dobře. Až tak dobře, že nás to může uspat. Prosím 🙏 nesmíme se nechat ukolébat. Nakonec ty průzkumy můžou být chybné i proto, že voliči bureše můžou lhát, aby si voliči Pavla řekli: že to má v kapse, tak že se nic nestane když bude chybět můj hlas. Pojďme volit všichni nic není vyhráno. 
V archivu sportovní historie je spoustu příkladů kdy běžec, lyžař, cyklista, těsně před páskou zpomalil, nebo dokonce zastavili (chtěl asi už v klidu dojít), a najednou ho předběhl druhý závodník. 
A je příklad i z fotbalu. Kdy brankář při penaltě vyrazil míč, a než aby hlídal dráhu míče, tak vyběhl z branky a začal se radovat. Akorát že míč udělal otočku ve vzduchu, a než se brankář vzpamatoval, tak míč spadl do branky. 
Poučme se ze sportu. Nekoukejme na jasné výsledky (předpovědi) voleb. Naopak se ještě víc spojme a běžme všichni volit. Už jen proto, aby byl ten výsledek tak jasný, že nebude jakákoliv možnost volby zpochybnit. 
Výsledek voleb třeba 80% ku 20% je rozhodně jasnější, než výsledek 50,01% ku 49,99%. Tak i když ukazují všechny průzkumy vítězství Pavla, tak za prvé, nedejte na tento dojem, za druhé čím větší rozdíl bude mezi kandidáty, tím lepší. 
I vzhledem ke společnosti. Podobně těsný byl výsledek v druhé volbě, a to národ rozdělilo víc, než výsledek v první volbě, kde byl výsledek jasnější. 
Pojďme volit. Volme sjednocování společnosti. Nevolme prohlubování příkopů. Volme právo, pořádek, demokracii, pravdu. Nevolme populismus, extrémismus, orbánizaci v případě výhry burešova anofertu v parlamentních volbách. 
Volme Petra Pavla.

Žádné komentáře:

Okomentovat