pondělí 16. ledna 2023

Situace před druhým kolem voleb

Druhé kolo voleb. 
Na přímé hlasy pro finalisty je to vyrovnané. Mají po dvou milionech. Pokud se náplní přání nepostupujících kandidátů, tak Pavlovi přibude 1 300 000 hlasů a burešovi 250 000 hlasů. Tak že pokud půjdou volit všichni co volili, tak Pavel získá 3 300 000 hlasů a bureš 2 250 000 hlasů. 
Ale pokud zápočtu všechny voliče co volili v parlamentních volbách, tak Pavel by už cca milion hlasů měl od nevoličů. Zato bureš by měl ještě rezervu. Tedy pokud budu počítat, že Pavla volili voliči vlády a bureše voliči opozice a neparlamentních stran. 
Tak u Pavla vidím ty 3,3 miliony asi jako hranici. U bureše by voliči jeho anofertu, spd, zpřísahy, volného bloku, ksčm, trikolory, čssd dělali 2,8 milionů voličů. Pokud bych započítal komplet všechny voliče, tak by bureš získal celé 3 miliony voličů. 
Zatím ve všech prezidentských volbách volilo cca 5 až 6 milionů voličů. Ve všech volbách získali kandidáti v druhém kole cca o 1 až 1,5 milionů hlasů víc. Takže buď volili všichni voliči z prvního kola, nebo je doplnili nevoliči, a to podle momentální situace. 
Pokud vynechám volbu mezi dezinformacemi a pravdou, která se očividně vedla v obou volbách a povede se i nyní. 
Tak první volba byla volbou mezi kandidátem zdánlivě zdravím a kandidátem co vypadá jako že nedožije konce mandátu. Tak voliči nakonec volili to "zdravějšího". Zemanovi přibylo 1,5 milionů hlasů a Schwarzenbergovi 1 milion. 
V druhé volbě to byla volba mezi zrudou lihošem a Drahošem, kdy vyhrála nakonec dezinformační válka než kandidát. Ale i když Drahošovi přibylo 1,5 milionů hlasů a lihošovi jen 1 milion, nestačilo to. Ale lidé pochopili a zaktivizovali se. 
Třetí volba je volbou mezi lihošem (či orbánem) II, oligarchou, lhářem, podvodníkem, silným dezinformátorem a totálně amorálním a bezpáteřním člověkem. A mezi normálním, slušným, poctivým, důstojným člověkem se škraloupem v minulosti, která mu ubírá na morálce. 
Tohle snad je dostatečný důvod k mobilizaci společnosti. V podstatě je potřeba, aby šli volit všichni voliči Nerudové, Fischera a Hilšera, a samozřejmě i Pavla, a volili Pavla. A samozřejmě jako pojistku, aby Pavla přišli volit i ti co nevolili v prvním kole. 

Žádné komentáře:

Okomentovat