sobota 14. ledna 2023

První kolo, průběžné výsledky

Sečteno. Z toho se dá už lecos vyčíst. Myslím že nevyhraje v prvním kole nikdo. Do druhého postoupí bureš a Pavel. Pavel možná i z prvního místa. To ukážou až výsledky velkých měst. Je třeba si tedy pro druhé kolo si říci:
Bureše půjdou volit voliči anofertu a spd, ale i všech neparlamentních stran. Pavla půjdou volit jen jeho voliči z prvního kola, dále ti který ho zvažovali jako druhého (naše rodina), a potom už možná nikdo. Proto si musíme říci: 
Kdo chce volit bureše, půjde. A co ostatní? Opravdu jim nebude vadit bureš na hradě? Fakt si myslí že je jedno, jestli tam bude bureš nebo Pavel? Opravdu si ostatní myslí, že je možná i lepší bureš než Pavel?
Máme dva kandidáti s komunistickou minulostí. Jeden by byl člen rozvědky ale druhý by byl konfident, což je horší než rozvědčík, protože na rozdíl od rozvědčíka by se tvářil jako normální kamarád, kolega, soused. Já rozhodně volím rozvědčíka než konfidenta.
Máme tu dva kandidáty, který se zpronevěřili morálce. Ano, jistě. 
Jeden to přiznal, omluvil se, posypal si hlavu popelem. Druhý zapírá, nehlásí se k minulosti, nejraději by jí vygumoval z paměti. 
Jeden třicet let chrání a obhajuje demokracii, snaží se svým životem napravit to jak pochybil. Druhý chrání akorát své zájmy, a třicet let své pochybení hází na druhé. 
Já rozhodně volím tu nápravu než to házení viny na druhé. Lidi, nesuďme kandidáty za minulost ale za přítomnost. Pavel ukázal změnu a nápravu. Bureš ukázal akorát populismus a velké ego. 
Volba bureše: Volíme cestu populismus, lží, sprostoty. 
Volba Pavla : Volíme cestu demokracie, pravdy, slušnosti.
Pro ty co nepřekousnou minulost Pavla: zkoncujme s komunismem za pět let. Pro letošek stačí zkoncovat s populismem a extremismem. Se lží a nenávistí. S hrubostí a rozdělováním společnosti. Děkuji.  

Žádné komentáře:

Okomentovat