neděle 14. dubna 2024

Není nic ztraceno.

Vláda cca 40%, opozice cca 43%. Mimoparlamentní strany sice dohromady cca 17%, ale jednotlivě se do parlamentu nedostanou. Zatím to vypadá na stejnou sestavu, ale v obráceném stavu. Vypadá to že vládních i opozičních voličů je více méně stejně. To by mohl znamenat více méně úspěch této vlády. Respektive že to není zase tak velký propadák, jak to prezentuje opozice. 
Nicméně mírný úbytek vládních voličů není na oslavu, naopak na větší práci vlády. A zdá se, že nejsou zatím aktivovaní nevoliči. Ty se ale většinou aktivují před volbami. Doufám že do příštího roku bude práce vlády už vidět a tak se nejen všichni voliči vlády vrátí k volbám a budou volit vládní strany, ale přibude k nim i část nevoličů. Bude záležet na tom, jak moc pocítí vládní reformy. Jak se jim zlepší život. 
A to bude záležet na tom, jak moc budou ty reformy vládou propagované, jak moc se bude umět bránit lžím populistů a extremistů. Jak moc budou úspěšní v boji proti dezinformacím. Jak moc se jim budou vyhýbat kauzy a neúspěchy jejich politiky. Jak moc budou soudržní a jak moc se budou vymezovat od populistů a extremistů. A jak moc budou čitelní a srozumitelní.

Žádné komentáře:

Okomentovat