neděle 14. dubna 2024

Rozumný pochopí

Dobrých zpráv není nikdy dost. Inteligentní lidi tomu rozumí, dezoláti, populisté a extremisté na každé dobré zprávě hledají něco špatného. Zpráva že inflace neroste a ceny se snižují, není o zlevnění na úroveň před krizí, ale o tom, že už se nezdražuje, ceny nerostou tak rychle a některé se i snižují. A jinak si projděte obchody a koukejte se po akcích (slevách), které probíhají. 
A ani bureš s jeho sektou, když se zase dostanou k moci, vám neslevní komplet zboží. Neudělali to za své vlády, neudělají to opět. Kdo čeká při návratu bureše do vlády s tím, že vrátí ceny na úroveň před krizí, je hlupák. Nevrátí. I když se celá burešova sekta tváří že jó. Né, nevrátí a i za nich porostou ceny a inflace. Možná v desetinách procent, možná o 1, 2 procenta, ale porostou. 
A pokud opět nebudou chtít rozjet inflaci a zadlužování, tak ani nebudou zvyšovat platy a důchody o víc jak o inflaci. Tak že nečekejme od bureše a jeho anosekty ráj na zemi, kdy bude zboží za hubičku a nebudeme vědět co s prachama. Až vám bude ano, bureš a spol, vykládat něco o fialově drahotě, připomeňte jim že důchod byl za nich o 6 000 menší a průměrné platy o 10% menší. 
Jinak, nevšiml jsem si že by za jejich vlády klesly ceny. Na konci jejich vlády byli vyšší než na začátku jejich vlády. Ceny a platy se budou zvyšovat za každé vlády. Nebo si snad jejich voliči opravdu myslí, že až bude bureš s anosektou opět u moci, že nejen že se už ceny nezvýší “NIKDY”, že se zvýší jen platy a důchody. A dokonce se sníží na ceny jejich předchozí vlády (před rok 2021)? Tak blbí snad nemůžou být?

Žádné komentáře:

Okomentovat