pátek 26. dubna 2024

O příznivcích a odpůrcích životního prostředí.

Odpůrci ochrany životního prostředí a green dealu považují opatření za zbytečný, pokud to bude platit jen v Evropě ale né ve světě. Že prý je to jen nějaké zametání pod koberec nebo házení odpadků přes plot… tak příklad s bytem: 
1) Příznivci: celý byt (svět) nepatří nám a proto nemůžeme uklidit celý byt. Ale můžeme uklidit svůj byt a mít ho čistý a voňavý. A i když všichni nájemníci v domě mají v bytě bordel a smrad, stojí to za to.
Odpůrci: když všichni mají v bytech bordel a smrad, tak proč uklízet a starat se o dobré, zdravé, čisté, voňavé bydlení? Je to zbytečný.
2) Příznivci: naopak začnou všem nájemníkům ukazovat svůj byt. Začnou vysvětlovat o zdravotních výhodách čistoty a i o lepším a spokojenějším životě v čistotě. A aby ubylo i toho odpadu mimo náš byt a za tím plotem, tak by rádi ten odpad minimalizovali, třeba recyklací nebo snižování částí které odpad dělají. A když postupně přesvědčí všechny partaje, tak bude jedině dobře. 
Odpůrcům: je to jedno, hlavně že oni jsou spokojeni se svým životem. Zvlášť když tu potřebu čistého a voňavého prostředí, zatím nepociťují, protože zatím nemají pocit, že by to bylo zase tak alarmující. Zatím se netopí v bordelu a nedusí se smradem.

Žádné komentáře:

Okomentovat