neděle 14. dubna 2024

Demokracie by neměla být demokracie za každou cenu.

Největším nebezpečím pro demokracii, je demokracie sama. 
Je nejvyšší čas přestat být demokrati za každou cenu. Toho právě zneužili Hitler, Mussolini, Lenin, Gottwald a další... 
A dobře, kam až zajít aby to ještě byla demokracie. Třeba tam, že cokoliv bude kdo tvrdit a nedodá důkazy, bude prostě potrestán. A to ve zrychleném řízení a mimosoudně. Tedy jako přestupek na úřadě. 
Nejdříve bolestivou pokutou, potom likvidační pokutou, potom podmínkou a když mu to nebude stačit, tak vězením u jednotlivců a rozpuštěním a zákazem u skupin. 
Na poprvé by se v každém jednotlivém stupni mohl veřejně omluvit a už to nešířit. tím by se mu náprava znásobila a oddálila potrestání. 
Tedy, omluva, bolestivá pokuta. Omluva, likvidační pokuta. Omluva, podmínka. Omluva, jedinec vězení skupina rozpuštění a zákaz. Tedy, 8x by měl možnost nápravy. 
No kdo jiný než demokracie by mu to/jim umožnila? Totalitní režimy určitě né. Tam by ho potrestali hned na poprvé, a nejen za lež, ale i za pravdu. Myslím že by to byl viditelný rozdíl. 
U všech druhů médií (tisk, TV, rozhlas, internet) by byl trest okamžitý, bez možnosti omluvy. Tedy pokuta, likvidační pokuta, podmínka, rozpuštění a zákaz. 
Možná by stačilo dodržovat zákony a ústavu? Komunismus je třeba už dávno zakázaný, ale koukejte jak jsou zváni do médií, a mohou se účastnit voleb. 
A když půjdete s rudou vlajkou, rudou hvězdou, srpem a kladivem, portréty rudých vrahů po ulici, nic se vám nestane. 
Ani když budete veřejně číst Marxe a Engelse, Lenina, Gottwalda další rudé vrahy, tak policie ještě bude odhánět odpůrce, než aby zajistila toho kdo to čte.🤦

Žádné komentáře:

Okomentovat