středa 15. listopadu 2023

Tam kde existuje antisemitismus, antikapitalismus a antiamerikanismus, to se svobodou není tak jisté

Natan Šaransky

Původem ukrajinský Žid narodil se v Doněcku /Stalino/
Roku 1973 požádal o povolení k vycestování do Izraele, ale byl odmítnut. Roku 1977 byl zatčen a o rok později odsouzen za špionáž ve prospěch USA na třináct let. 16 měsíců strávil ve vězení Lefortovo v Moskvě, pak byl přesunut do věznice na Sibiři. Lidé jako on byli označováni v Izraeli jako refusenici nebo „Vězňové Siónu“. Kampaň za jeho propuštění vedla jeho žena Avital Šaransky. V roce 1986 byl propuštěn v rámci výměny mezi východním a západním blokem. Východní blok za něj dosáhl propuštění Čechoslováka Karla Köchera, který byl odsouzen za špionáž v USA. 11. února 1986 dorazil Šaransky do Izraele, kde ho osobně přivítal premiér Šimon Peres. Byl několikrát členem izraelské vlády.
Jeho slova „Tam kde existuje antisemitismus, antikapitalismus a antiamerikanismus, to se svobodou není tak jisté, jsou stále platná.

Epilog
Izrael vznikne a bude existovat tak dlouho, dokud ho islám nesprovodí ze světa stejně, jako zlikvidoval jeho předchůdce.
Jde o výrok Hassana al Banny, který v roce 1928 založil v Egyptě Muslimské bratrstvo

Bod č.7 Charty Hamásu
Hamas je jedním z článků džihádu v konfliktu se sionistickou invazí.
Čas Soudného dne nenastane, dokud budou muslimové bojovat proti Židům (a nepozabíjejí je); dokud se Židé neskryjí za kameny a stromy, které budou volat: Ó, muslime! Za mnou se ukrývá Žid, přijď a zabij ho!

Můj dodatek
A proto nemůže nikdy ten konflikt skončit, pokud neskončí existence izraele a Židů. Arabům v Judeji (pojmenované Palestina) nikdy nešlo o vlastní stát ale i likvidaci Izraele potažmo likvidací nebo vyhnání Židů z Judee (pojmenované Palestina) dnes Izraele. Proto kdo podporuje palestinské Araby v Izraeli, podporuje zánik Izraele a likvidaci nebo vyhnání Židů, rozhodně ne vznik státu Palestina.

Žádné komentáře:

Okomentovat