sobota 20. května 2023

Odpůrci reforem chtějí zadlužování a nechtějí důchody pro lidi pod 40

Ten středula mě zase naštval. Nejen že nevědí co vlastně chtějí, protože jednou svou kritikou popírají druhou svou kritiku. Ale rozhodně nechtějí skutečné dobro pro zem a lidi. Ale vím určitě co chtějí Zničit jakoukoliv středovou, středopravou a pravicovou vládu. To jen ukazuje že jsou regulérní levicovou stranou a odboráři jsou straníci. 
A že jsou stranou a ne odborovým hnutím ukazuje fakt, že se pletou do politiky i ve věcech které s jejich prací nemá co dělat. Tedy kromě toho odstranit vládu, ale ať tedy přiznají barvu a řeknou nahlas že jsou stranou. A ať jdou čestně do voleb, ne jen skrytě podporovat levici.
Chápu to ohledně důchodové reformy, v případě snižování nebo zmrazení důchodů a skokovému navýšení odchodu do důchodu s okamžitou platností. Ale ne v případě snížení valorizace a postupnému zvyšování důchodů do budoucna. Protože neudělat to by znamenalo do budoucna nemít důchody vůbec. 
Úplně úsměvné mě připadá protestovat proti snižování daní na potraviny a bydlení s odůvodněním, že obchodníci stejně nesníží ceny. Jasně, tak když se sníží málo tak obchodníci nezlevní, ale kdyby se snížilo hodně (oni chtěli na 0%) tak by snížili ceny. Trochu nelogické. Ale co je vyloženě na hlavu, že odbory bojují za firmy. 
Od kdy mají odbory v popisu práce bojovat za zaměstnavatele? To spíš vypadá na politickou stranu a její program zničit vládu a dostat se do vlády sami, než na odborové hnutí bojující za zaměstnance. Teď mluvím o vyšších odvodech, daních, různých benefitech firem a dotací. Možná proto se někde nedaří vyjednat lepší podmínky když odbory zastupují i zaměstnavatele?
Odbory vždy kritizovali různé daňové výjimky a odečty, nízké zdanění a odvody firem a podnikatelů a dotace. Vždy kritizovali firmy že dávají peníze jinam než na platy a mzdy jejich zaměstnanců a stát utrácí. A když stát konečně zvýší odvody a daně, škrtne výjimky a dotace firmám, tak se jim to zase nelíbí?
To fakt nechápu. Leda že by byly politickou stranou, které jde o moc a potom ať to přiznají i jejich členům že jsou politickou stranou a jdou do voleb. Potom ale budou populistickou stranou jako burešuv anofert, ne rozumnou stranou na levici. Protože by nás očividně také zadlužovali a reformy by nedělali. 
Kdo říká že nepotřebujeme reformy. Nebo by se neměli dotknout nikoho. Že by to měli být nějaké reformy nereformy. Nebo si myslí že na reformy je stále dost času a tak jí můžeme odložit. Tak je hlupák, populista a lhář nebo nechápe a nerozumí. A nebo to dělá záměrně aby poškodil stát.
Reforma vlády je podle mě tak akorát pro společenskou a politickou situaci v Česku. Míň by nebyla reformou. Z ekonomického hlediska by mohla být tvrdší. Protože chápu že je nejvyšší čas zatáhnout za brzdu, ať neskončíme jako Řecko nebo Argentina. Potom by to bolelo ještě víc a dlouhodobě.
Kdo protestuje proti dnešní ekonomické reformě, protestuje pro další zadlužování. Kdo protestuje proti dnešní důchodové reformě, protestuje pro žádné důchody pro lidi pod 40. Opozice sice říká že by udělala reformy jinak, ale nedala jediný příklad krom populistických kroků, kterými situaci nezlepší ale zhorší. 
Co se odborů týká, tak jediný bod ke kterému by se mohli vyjádřit jsou bonusy. Ale ne na náměstích a k vládě, ale k zaměstnavatelům. 30 let tvrdí že zaměstnavatelé mají na platy a mzdy, jen se vymlouvají aby nemuseli přidat. Tak že, to stejné myšlení ať použijí na zachování bonusů tam kde je budou chtít zrušit.
Krom bonusů které se týkají zaměstnanců, to ostatní je už politické téma pro politiky ne odboráře. A ano, DPH, ale v celkovém spotřebitelském koši je DPH nižší. Tak proti nižším cenám snad odbory protestovat nebudou. Leda by byli politickou stranou s chutí se dostat do vlády. 
Tak jestli budou chtít odpůrci reformy stávkovat a demonstrovat, tak jedině za další a větší zadlužování a pro zrušení důchodů pro lidi pod 40 protože na ně nebude. Tak já budu demonstrovat za reformu a tedy proti zadlužování a za důchodovou reformu, aby moje děti a vnuci měli důchody a celkem slušné životy. 

Žádné komentáře:

Okomentovat