úterý 2. května 2023

Komunismus prostě nefunguje

V dokumentu 1 máj, o oslavách 1 májů od počátků do dneška, je řečeno i jedno heslo ze studentských majálesů 60tých let, který charakterizuje přesně popis komunismu: 
NENÍ MÁSLO NENÍ MARGARÍN
NEJVÝŠ LÍTÁ GAGARIN. 
Přesně tak to bylo. Komunisté chtěli alespoň v něčem držet krok se západem, a to i za cenu nedostatku, bídy a zaostalosti celého hospodářství a nižší životní úrovně lidí. Ale i to bylo jen dočasně jak ukázal čas historie. 
S kapitalismem mohl Komunismus dočasně soutěžit vždy jen v jednom dvou max. tří oborech a to mimo ekonomiku, kde totálně selhali. Proto komunisti měli vyspělé jen: kosmický program, zbrojní program a díky dopingu sport. 
To že postupně komunismus ztrácel v prvních dvou a už mu zůstal jen ten sport, časem komunisti pochopili. V ČSSR za Dubčeka v SSSR za Gorbačova, v Číně za Teng Siao-pchinga, kde navíc pochopili že nesmí ztratit politickou moc jako v Evropě jinak končí. 
Komunisti nám rádi ukazují svůj vlhký sen fungujícího komunismu: Čínu. Akorát že právě tento sen má trhliny. Čína je za 40 let v HDP na hlavu až na 72 místě ve světě a v životní úrovni na 90 místě, a za druhé už dávno ekonomicky přešli z komunismu na kapitalismus. 
A samozřejmě se svou 1,4 miliardou lidí jsou v celkovém HDP druhý a možná i první na světě. Akorát že kdyby ostatní vyspělé země měli tolik lidí jako Čína (a naopak Čína jen tolik co vyspělé země) tak Čína by nebyla možná ani v první padesátce zemí na světě. 
To že komunismus hospodářsky opravdu nefunguje je znát právě na Číně. Vždyť oni jsou asiaté velmi šikovní. Japonci, Korejci (J.Korea), Číňané (Tchajwan, Singapur) jsou mezi 25 nejvyspělejších států. Čína až na 70 (respektive 90) místě. Proč? Protože v Číně vládnou komunisté. 

Žádné komentáře:

Okomentovat