středa 15. června 2022

Putinismu nesmíme ustoupit

Celá EU zanedbala toho spousty. Hlavně přehlížela nebezpečí ze strany russácka. Ale největší chybu vidím hlavně v nových členech EU, z východní Evropy. Dá se omluvit jednání starých členů ze západu, ale my jsme ty sussáky a russácko zažili na vlastní kůži. Proč jsme tedy my z východu nezvonili na poplach a netlačily ostatní pro obranu před russáckem? Naopak. Místo postupného odřezávání spojení s russáckem, jsme to někteří ještě upevňovali. A očividně někteří nejen hospodářsky ale i politicky (krom Polska celá V4).
Budujme silnou, jednotnou, demokratickou Evropu. Jen tak se ubráníme Russáké expanzi! Myslím, že krom Maďarska, se to celkem daří. A myslím, že nebýt toho slepého vidění světa, kdy si každý myslel, že jediné nebezpečí na světě, je terorismus jednotlivců nebo skupin. Tak by už dávno pracovali na snížení surovinové závislosti na russácku, místo toho, aby se čím dál víc tu závislost prohlubovali. Tak mohla dnes ta jednota být ještě větší. 
Snad se putlerovi nesplní mokrej sen o drolení jednoty, a už vůbec ne z ekonomických důvodů. Respektive obchodních. Abysme nevyměnili zisky a životní úroveň za svobodu. Vyzývat Ukrajinu k ústupkům, je jasný Mnichov 38. Podobným názorům bych odpověděl, že stejně tak se zachovali Francie a Británie v době Mnichova k Československu. Také měli úplně stejné myšlení jako ti, kdo radí Ukrajině se vzdát části území. Kam to vedlo, víme všichni. Mír stejně nebyl zachráněn, jen to oddálilo válku.
Bohužel je spousty lidí, který by stále vyměnili "mír" za kapitulaci Ukrajiny, protože putler chce jen Ukrajinu a dál už nic. A nakonec, vždyť má vlastně na Ukrajinu právo, protože... Takovým hlupákům je třeba připomínat, že stejně tak se celý svět díval na Hitlera. Dáme mu Porýní, Rakousko, Sudety, a Československo už je fakt poslední požadavek, tak tedy jó... A jak to dopadlo? 
A proč chodit do minulosti. Russák ještě pár dní před invazí, jakoukoliv zmínku o invazi kategoricky odmítal, a dokonce se jí vysmíval. A to, že naplánovanou invazi posunul asi o 5 dní, bylo jen proto, aby dokázal že se západní informace milí, a oni (russáci) říkají pravdu. Ale i nedávná historie ukazuje, že russácku se nedá věřit. Viz rok 1968. Také ještě v předvečer invaze prohlašovalo, že k ničemu nedojde. A jak to dopadlo?
Russácku a russákovi může věřit jen blbec nebo kolaborant.

Žádné komentáře:

Okomentovat