čtvrtek 23. června 2022

Jestli chceme změnu, nenechme padnout vládu P.Fialy

Vypadá to že vláda mírně slábne. A i kdyby výsledek voleb teď byl obrácený, tak rozhodně není katastrofický. Ukazuje se také, že její vítězství bylo spíš dílem zázraku. Ale na druhou stranu, je šance že Češi nejsou zase tak ztracení. Protože, jestli je to stále více méně vyrovnané i v dnešní době vrcholící ofenzívy anofertích hnojometů, kdy jedou kobercové bombardování dnem i nocí, i za pomoci médií, bych se nedivil, kdyby vládní koalice byly na nule. Nebo abych nepřeháněl, dohromady měli tak maximálně 30%, a po případných volbách měli zase jen 50 poslanců, a zbytek anofert a spol.
Jestli se tomu tak nestane, nebo naopak stane, bude záležet na dalším vývoji. Jestli se zase ukáže, že má někdo pochybné kamarády, nebo nedej bože, sami jsou v něčem namočení. Nebo jak zvládnou energetickou krizi, a následnou inflaci. Jak se bude vyvíjet mezinárodní situace. Ale také jak zvládnou možný návrat covidu na podzim. Vzhledem k tomu, že drtivá většina voličů vládní koalice, zatím tomu ofenzivnímu kobercovému bombardování hnojometů bureše a jeho anofertu odolávají, tak teď jen přesvědčit nejen ti co odpadli, ale i ty co vládu nevolili, že je to dobrá vláda. 
A to se podaří jen tím, že už nebudou žádné pochybné kontakty, už vůbec ne přímé zapojení do kauz. Na zvládnutí současných i budoucích krizí. A jak budou vystupovat a komunikovat s veřejností a jak budou umět vysvětlovat své kroky. No a hlavně a především, jak budou komunikovat i mezi sebou. Protože jejich jednota nebo nejednota bude velmi silný signál pro voliče. A samozřejmě, také bude rozhodovat o úspěchu vlády i jejich vláda, dokončení celého mandátu, ale zřejmě i volba prezidenta. Prostě bude záležet na všech okolnostech.

Žádné komentáře:

Okomentovat