pátek 3. května 2024

Tato vláda není dokonalá, ale je to to nejlepší co momentálně máme.

Vládní politici už začínají chápat že se musí se svými úspěchy chválit. Všude , ve všech médií, nahlas. A doufám že si voliči řeknou, že: není jiná alternativa než volit vládní strany. A stále tvrdím, že jestli nejsme spokojení s prací s touto vládou, tak jim promícháme zastoupení v parlamentu a tím ve vládě. 
Prostě si projdeme co která strana slibuje, a co který ministr udělal, a podle toho je budeme volit, a v případě Spolu i kroužkovat. Je to jednoduché a méně nebezpečné, než experimentovat s volbou nevládních stran a nebo nejít k volbám vůbec. 
A můžeme to udělat i tak, že si u všech dáme pro a proti, a pro přesnější obrázek si můžeme určit pro nás hlavní body, které upřednostníme a dáme jim třeba tři čárky. A potom uděláme součet a máme jasno koho volit a koho né. Pro mě jsou hlavní: užší vazby na EU a NATO, přijetí eura, orientace na západ, obrana demokracie. 
Tou obranou myslím boj s dezinformacemi, hybridní válkou vedenou russáckem a čínsskem, populismem a extremismem. Užší vazby na západ, EU a NATO jsou jasné. Přijetí eura nám zjednoduší život a budeme mít světovou měnu, což koruna nebyla, není a nebude. Plus důchodová reforma, zodpovědný rozpočet a digitalizace.
Mým hlavním požadavkům odpovídá politika Starostů, Topky a Pirátů. A vlastně i ODS a Lidovců, jinak by nevydrželi v jedné vládě. Ale u ODS a Lidovců mě vadí odmítání západních norem= Istanbulská úmluva a rovnoprávnost LBGT komunity, a u ODS navíc odmítání eura. 
Tak že, pokud bude mít většinu Topka, Starostové a Piráti, budeme mít navíc euro, digitalizaci, rovnost LBGT komunity, istanbulskou úmluvu a užší vazby k EU. Pokud bude mít většinu ODS a Lidovci, nebudeme mít euro, LBGT komunita budou stále druhořadí občané, nebude ani istanbulská úmluva, a stále budeme remcat na EU. 
U mě má hlas Topka, Starostové a Piráti.

Žádné komentáře:

Okomentovat