pátek 3. května 2024

Oběť nebo ne?

Chápu že to nepište kvůli posměchu postižené, ale kvůli příkladu co se děje a na co si musíme dát pozor. Ale nikdy nepochopím podobně podvedené, ani je nebudu litovat. 
Kdyby spolu chodili, nebo ještě lépe žili, tak dobře. Zamilovaná osoba nechce vidět že chodí nebo žije s podvodníkem. Jó, nechce vidět ne že nevidí. Vidí, ale láska je slepá a podvedená osoba chce věřit, že se dotyčný změní. 
Samozřejmě že nezmění. No a v tomto případě podobné podvody chápu, oběť lituji a podvodníka/podvodníci bych za to "pověsil do průvanu" jak se říká. Ale příklad o kterém píšete? Jako fakt jsou podvedení tak blbí?🤦 
Když si s někým jen píšu (slyšel jsem i o případu že si volali), tak ve mě může vzniknout nějaká láska. Sám jsem si na inzerát nějakou dobu jen psal nebo volal. Ale nikdy bych nikomu neposlal peníze pokud by to byl takovýto vztah na dálku. 
Zkusil bych mu (v mém případě jí) pomoci radou, sehnal nějakou pomoc, nebo mu sehnal kontakt na pomoc. Podle mě podobní lidi jako v článku nejsou oběti, pokud nejsou mentálně postižení. 
To už bysme za oběti mohli považovat obchodníky na burze s komoditami nebo akciemi. Některým to nevyjde i když mají očekávání, ale přijdou o všechno. Myslím že je nikdo nebude litovat, a policie by se jim vysmála, kdyby chtěli na burzu podat trestní oznámení. 
Proto nemohu soucítit s hlupáky, kteří investovali jmění na nějaký sen, který jim nevyšel, a potom otravují policii a soudy a jejich hloupost stojí peníze nás všechny. 
https://www.facebook.com/share/p/FZq9yrWwXxhV46sf/

Žádné komentáře:

Okomentovat