pátek 31. května 2024

Hlavní viník je Hamás

Už mě štve ten celosvětový pohled na zlý Izrael a hodný Araby v Gaze. Ve skutečnosti je to ryzí antisemitismus né tak daleko od těch, co páchali pogromy a holocaust Židů. 
Jestli má někdo vinu na zabitých civilistech a zničení civilní infrastruktury, tak je to Hamás, hizballáh, Írán a Egypt. A především Hamás, který používá civilisty a civilní objekty jako vojenské objekty. 
Rozhodně né Izrael. On byl napaden a teď se jen brání. A jak má bojovat proti někomu kdo má své základny ve školách a nemocnicích a je obklopen civilisty? 
Né Hamás a jejich podporovatelé, ale Izrael se snaží o co nejméně obětí. Kdyby třeba Egypt pustil civilisty z Gazy na své území, mohlo být obětí méně a nemuseli by být tak zmatené přesuny civilistů. 
A kdyby teroristi z Hamásu neměli své stanoviště v nemocnicích, ve školách a školkách, v obytných domech, a kdyby nebyli tak obklopeni civilisty, tak taky není tolik škod a mrtvých. 
Jestli někomu máme vyčítat mrtvé a škody, tak především Hamásu za jejich taktiku, hizballáhu za podporu a Íránu i za vyzbrojování, Egyptu za neposkytnutí pomoci. Rozhodně né Izraeli.

Žádné komentáře:

Okomentovat