neděle 24. dubna 2022

Západ opět zklamal

Rakušané a Němci, jsou zdegenerované národy, a ostuda západní civilizace. Do nedávná jsem si to nemyslel. Strašně mě oba zklamali. Západu vůbec zřejmě chybí zkušenost s Ruským područím. To my, bývalé ruské kolonie, víme o Rusku víc. A proto víme jak se postavit k Rusku, válce na Ukrajině, Ukrajině.
Ale Němci by měli mít také znalosti, vždyť polovinu Německa, rusáci taky kolonizovali. To jsou východní Němci tak debilní, nebo jim to nevadí? Proč politici na východě Německa, netlačí na politiky na západě Německa?
Chápal bych ještě geopoliticky bývalou západní Evropu (krom toho Německa), kde nezažili komunismus a rusáky osobně. Kdo nezažil, neuvěří. Ale u Německa je to fakt nepochopitelné. A tuplem proto, že zažili obě odnože zločinecké ideologie. Nacismus i komunismus. A stejně nepochopili a nechápou?
Jak jsem si mysleli, že Německo je silný článek západní civilizace, jednoty EU a NATO, tak mám obavy, že je tomu naopak. Že se nakonec může ukázat, že kdyby došlo k přímému střetu, a Německo bylo donuceno zvolit strany, tak vyhlásí neutralitu, nebo se přidá k Rusku.
Putler se vytahoval, že západ zná. Že ví, jak se zachová. Že zná všechny slabiny. Vzhledem k tomu, že pro něj EU nebyla partner, už vůbec ne jednotlivé státy EU. Ale byl pro něj partner Čína a USA, a v druhé řadě, Německo, Británie, Francie, a potom už nikdo.
Tak zřejmě myslel znalosti Německa a Francie, Británie a USA. A počítal, že EU, je hlavně tyto tři státy a možná ještě Itálie. Počítal že USA vyřadili za Trampa, Británii tím, že vystoupila z EU. A Německo, Francii, Itálii, si podmanili obchodem surovin a oblbnutím o Ruské vstřícnosti.
A tak nebudou chtít své obchodní styky a zvláště surovinovou závislost, ohrozit. Prostě pro ně bude zisk stát nad svobodou, demokracii, nezávislostí. A už vůbec je to nebude zajímat, pokud půjde o cizí státy.
Očividně se v té západní demokratické civilizaci nespletl. Ještě že západní demokratická civilizace není jen Německo, Francie, Itálie, Británie a USA. Ale že je to mnohem širší skupina států, které ale Rusko nevnímá jako samostatné státy.
A v tom se putler a nacistické Rusko spletlo. Putler si vůbec nepřipustil, že by se za 30 let svobody, mohli z jeho kolonii, vytvořit svobodné, sebevědomé, silné a odhodlané národy, které se umí postavit ruskému nacistickému imperialismu. Myslím, že to byl pro putlera a celou jeho garnituru velký šok.
Až skončí válka, Rus bude vyhnán z Ukrajiny, Ukrajina prijmuta do EU a NATO, tak bude v obranné politice, hlavním článkem východní Evropa. A mělo by jí patřit i  politické vedení EU. Protože východní Evropa právě ukazuje všem, že je to ona, která se zasloužila o obranu demokracie a západní civilizace, nejvíce.
Závěrem. Myslím že západ opět selhává (ještě napíši selhal, protože se snad probudí včas)


Žádné komentáře:

Okomentovat