neděle 24. dubna 2022

Dobrý vývoj české společnosti.

Poslední grafy ukazují, že si vláda vede dobře, i když přebrala vládu v katastrofickým účtem a ještě na to přišla válka. Přesto se ukazuje, že vláda posiluje. Poslední preference jim dávají 49% ve stranickém grafu, v koaliční 45%. Vláda je tedy dobrá.

Důležité je pro mě hlavně to, že komunismus pomalu končí. I kdyby se obě komunistické strany dali znovu dohromady, tak by zřejmě měli sotva 5%. Jen doufám že momentální problémy jim ta procenta nezvýší.

Co mě ale udivuje, je těch 29% pro burešuv anofert. Sice totálně vysáli komunistické strany, a jejich rétorika pokračuje v tom dále, takže procenta pro komunisty budou stále klesat, čímž je pohřbí. Ale stále to ukazuje, že stará levice má stále třetině národa co říci.

A stále tu je ještě cca 10% extremistů v parlamentu. Jsem rád že jim dlouhodobě preference nerostou, a vlastně se stále drží kolem 10%, a to od jejich založení. Dobrá zpráva do budoucna, že extremisté u nás neporostou, naopak budou klesat.

Přesto se zdá, že se vše vyvíjí
I když připočtu celé extremistické spektrum (spd, ksčm, čssd, trikolora, volný blok, + některé strany mimo parlament) tak to nyní děla cca 22%, před 4 roky, to bylo cca 28%, a před 8 roky cca 45%. Tak že za 8 let, klesla podpora extremismu, v naší zemi o polovinu. Což je super, a dobrá zpráva pro Česko.

U populismu je to jednodušší, stačí sledovat preference burešova anofertu, ke kterému bych přidal šlichtovu zpřísahu. Nyní to dělá cca 32%, před 4 Roky to bylo cca 30%, před 8 lety to bylo cca 18%. To ukazuje stoupání populismu, I když 4 roky to spíš stagnuje. Ale neklesá.

Demokratickým stranám (vládním stranám), naopak preference rostou. Nyní je to 43,5%, před 4 roky 39%, před 8 roky 29%. Což je také skvělá zpráva pro Česko. A poslední průzkumy ukazují, že se to vyvíjí stále lépe.

Demokratické strany 49%, populistické 31%, extremisté 19%. Za posledních8 let, se situace stálezlepšuje. Po hospodářské krizi 2009-2013, která položila demokratické strany na kolena, to vypadána úspěšnýnávrat. Procentního demokracie ku populismu a extremismu 30% ku 65%, 40% ku 58%, 44% ku 54%.

A poslední průzkumy, I přes potíže ve světě, už skoro vyrovnali preference. 49% ku 51%. Česko se blíží k tomu, že tu budou vyrovnané síly demokratické ku nedemokratickým silám, a snad dokonce v přesile. A pokud budeme považovat populistické burešovi strany (anofert a zpřísaha) za demokratické, což u extremistických stran nemůžeme, tak jsou demokratické síly v převaze už přes 10 let.

Žádné komentáře:

Okomentovat