úterý 5. dubna 2022

Politici potřebují naší podporu.

 Všichni chceme tvrdší sankce, totální odstřihnutí Ruska, nejlépe vymazání že světa. A chceme také přímo akci, tedy zásah NATA. Souhlasím. Jsem také pro, už po prvním dni války. A všichni si myslíme, že se nic neděje i kvůli zbabělosti politiků, nebo hůř, kvůli budoucí spolupráci s Ruskem. Myslím že to není tak černobílé.

Věřím že to západní politici řeší. Respektive, že to chtějí řešit. Ale zřejmě se bojí vlastních národů. Věřím že by nejraději udělali radikální řez. Totálně odstřihnout Rusko od zbytku světa, nejlépe ho vymazat ze světa. Ale bojí se reakce vlastních národů. Protože totální stopka by asi pocítil každý. Myslím si, že se nebojí těch cca 20% extremistů, zrádců, putlerových pátých kolon ve společnosti. Ale mají obavy z těch 80% rozumných lidí. Aby je nepřidali k těm 20%. 

Stejně tak, jak veřejné protesty dokopali západní politiky k reakci na Ruskou agresy, tak je zřejmě potřeba opět veřejných protestů. Veřejně politikům říci, že se dočasně smíříme se sníženou životní úrovní. Že než rusák padne na kolena, než skončí válka, než se najdou jiné zdroje, tak budeme žít skromněji. Že nám stojí za snížení konfortu, porážka zla a vítězství dobra. Ať jdou politici do toho, my se dokážeme uskromnit. Ukážeme veřejně, na náměstí, že se nebojíme a souhlasíme. Že politiky podpoříme v rozhodnutí, totální izolace Ruska.

A věřím, že se politici přestanou obávat a zareagují tak, jak si přejeme. Myslím, že je to i na nás.

Žádné komentáře:

Okomentovat