pondělí 30. listopadu 2015

Média nám řídí, veřejné mínění.

Vaše pocity o špatné době, špatném systému, jsou jen díky medializaci těch špatností. Jsou tisíce (možná desítky tisíc) druhů potravin. Ale média informují jen o těch desítkách špatných. Stejně tak, jsou desítky tisíc (a stovky tisíc registrovaných, jenže, ne každý skutečně podniká. Já mám taky živnost, ale od získání živnostenského listu, jsem nepodnikal a podnikat nebudu, a už mi asi 15 let leží v šuplíku) živnostníků, farmářů, podnikatelů, firem, zaměstnavatelů… ale média informují jen o těch stovkách špatných. To že se to týká tak 10-15% všeho, to už nám média neříkají. Pak má člověk pocit, že je vše špatně. Ale řekněte sami, měl zdravotní potíže, otrávil se, někdo ve vaší rodině, vašem příbuzenstvu, vašem nejbližším okolí (přátelé, sousedi, kolegové v práci) z těch potravin? A jsou jasné důkazy, že to bylo z těch potravin, koupených v obchodě? A kdo z vás, vaší rodiny, příbuzných, vašem okolí (přátelé, sousedi, kolegové), měl nějaké velmi špatné zkušenosti s podnikateli, živnostníky, firmami, zaměstnavateli…

Ve skutečnosti k uklidnění stačí, aby si média uvědomili, komu nahrávají svými informacemi a co jim hrozí, pokud se opět dostanou k moci. Mluvím o komunistech. Měli by přestat myslet jen na zisky a začít uvažovat rozumem. Ony se více prodávají špatné zprávy než dobré. Ale pokud lidí slyší jen ty špatné, tak se pak bojí a bouří se. Kdyby informovali i o tom dobrém, tak je to vyvážené a lidi si mohou vybrat sami, co je pro ně dobré a co špatné. Jistě, ti co si vyberou to špatné, ti se dál budou bouřit. Ale ti druzí už ne. Tak ale média předkládají všem jedinou možnost, a to: vše je špatné! A tak se naštve více, ne-li, všichni. Mám pocit, že je to záměr. Čím více to bude ve společnosti vřít, tím více budou mít práce, tím více zisku. Jen aby to nebylo jejich Pyrrhovo vítězství.

A příklad informování médií? Tak tady jeden máte:
(informace o tom řidiči, co přimaloval na billboard politikům tykadla) ……… řidič který byl odsouzený do vězení za to, že přimaloval politikům tykadla……… LEŽ JAK VĚŽ!!!
Ten řidič nebyl odsouzen do vězení za to, že přimaloval politikům tykadla. Ale za ničení majetku, tedy vandalství. Žalovala ho místní ODS, že jim poškodil billboard, tedy jejich majetek. Dostal (myslím) 100 hodin obecných prací a pokutu. To odmítl, tak dostal 100 dní vězení. Stejně tak by byl odsouzen jakýkoliv vandal, a kdyby se nepodvolil rozsudku, tak šup za mříže.

Ale to by nebylo tak mediálně zajímavé, prodejné, sledované. A tak média tomu dali nálepku čistě POLITICKOU. Jo to už lidi zajímá víc, než nějaké vandalství. Ale média zároveň pomohli vzbudit v lidech, zvláště odpůrců demokracie a pravice, že tu zase máme pronásledování za názor a projev. Tak taková práce médií se mi fakt nelíbí. Ale odpůrcům pravice a demokracie nejspíš ano, že? Ať dál informují lživě, hlavně že to pomůže vyhrát levici a případnému návratu komunistů. Každá zbraň je dobrá, že? Ale, nechápu, že někdo dobrovolně strká hlavu do oprátky.

Žádné komentáře:

Okomentovat