pondělí 20. března 2023

Rozdíl mezi normální politikou a populismem je rozdíl mezi pravdou a lží

Lidi nevěří že politici vědí jak oni žijí. Ale to víte že vědí. Mají na to dostatek státních úředníků a statistik. Jediné co nevědí je to, že to neznají z vlastní zkušenosti. A vědí to všichni co kdy byli u vlády. Akorát je tu rozdíl v tom, jak se kdo k tomu postaví. A tady je rozdíl v populismu a normální politice.
Populista se bude chovat jako bureš jak jsme zažili. Tedy nezodpovědně, protože mu jde jen o moc ne o lidi, ne o budoucnost. Nepopulista se bude chovat zodpovědně ke státnímu rozpočtu (v naší situaci, co to půjde) protože myslí do budoucnosti státu a na budoucnost lidí. 
Tak ona se všeobecně lépe prodává lež než pravda. Ona je pravda nudná nepříjemná dráždí a je nepohodlná. Za to dobře podaná lež je příjemná zábavná a je vždy líbivá. Hlavně pravda nás nezbavuje starostí a povinností tak jako lež která nás ještě zbaví vinny a navíc najde viník. 
Proto demokratická Fialova vláda tak těžko umí vysvětlit svou práci, na rozdíl od bureše a jeho anofertu když byli u vlády. A teď v opozici to mají o to jednodušší že jsou v opozici a tak nemají žádnou odpovědnost jako má vláda. O to víc mohou lhát protože se jejich lži neodhalí.

Žádné komentáře:

Okomentovat