středa 29. března 2023

Já od začátku věřil Ukrajincům

Asi teď budu vypadat jako lhář a baron prášil. Ale důkazem jsou mé příspěvky na sítích, které bych asi dlouho hledal po roce války. Ale já od první chvíle věřil Ukrajincům. V russáckou sílu jsem nevěřil protože russáci nebyli, nejsou a nevím jestli někdy budou, dobrý vojáci. 
Když si vezmete posledních asi 250 let russácka, tak pokud neprohráli, tak vyhráli jen díky velikosti své země, zimě, zavalením nepřítele svými mrtvolami. Nepřítel tedy vždy byl početně slabší (to platí i pro Hitlerovo Německo) hůře vyzbrojen, nebyl připraven na chybějící infrastrukturu a zimu, a velikost území a hlavně rychlost ústupu russáků, zhoršila logistické zázemí armády nepřítele, a tak došlo k vyčerpání nepřítele a možnosti russackého protiútoku.
Za 2světové k tomu přibyla masivní materiální, morální, zpravodajská a vojenská (další fronta) podpora hlavně od USA, která chyběla hitlerovu Německu. Tak že nepřítele neporazila russácka vojenská taktika, ale vyčerpání a nedostatečná příprava.
To vše ale teď russáci nemají a nemohou s tím počítat. To jak to vypadá, když russakovi zbyde jen početní převaha, právě vidíme na Ukrajině. Neschopnost, žádná taktika, absolutní nepřipravenost na válku. 
Zatím jediné co russáci ukázali je to, že jsme se jich báli zbytečně, na základě pohádky o porážce nacismu ve 2 světové, očima russácka. A kdyby neměli jaderné zbraně, tak mám pocit, že by jim dnes nepomohlo už nic. 
Kdo skutečně porazil Hitlera, byli výrobní základny USA+Britská statečnost+russácká zima+russácké oběti+velikost a zaostalost russácka+vyčerpání Německa a špatná logistika. Ne vojenské umění russácka.

Žádné komentáře:

Okomentovat