pátek 17. března 2023

Důchody jako zbraň populistů

To je právě ten populismus některých politiků. Dnešní už staří důchodci, co brali za komoušů plat cca 1200 Kč, tak nemůžou mít ani zdaleka průměrný důchod. Ani ti mladší důchodci, co podnikali už po revoluci,ale platili si minimum na sociálním. 

Ale nemůžou mít ani průměrný důchod ti s průměrným platem za komoušů, protože ten činil na konci éry cca 3500 Kč. Důchody se vždycky vypočítávali z průměrného výdělku. Tak nemůžou mít průměrný důchod stejný, jako ti co teď berou průměr cca 40 000 Kč. 

No a i ti podnikatelé co si platili tolik, že jim to vycházelo na velmi nízký výdělek, to mají to stejné. Jinak stejně tak jako průměrný plat vždy bralo cca 1/3 populace a 2/3 brali podprůměrný plat (cca 60% průměru) tak je to i s důchody. 

No a populisté se snaží vzbudit v lidech že je to nespravedlivé, a že by měli všichni brát stejně. Tedy je zvláštní že když jsou u moci, tak ty důchody nesrovnají, samozřejmě k těm průměrným. Teď tu byla levicová vláda 8 let. Proč to nezařídili? 

Vždyť měli na to skoro ústavní většinu, aby z toho mohli udělat ústavní zákon. Aby měli všichni důchodci průměrný důchod, nejméně 70% průměrného platu. A samozřejmě mohli udělat ústavní zákon, aby všichni brali průměrný plat. Tedy minimální mzdu na 100% průměrného platu. 

Proč to neudělali v letech 2013 až 2021, kdy měli ústavní většinu 130 poslanců? (Anofert, čssd, ksčm, spd) Proč? Protože buď to vždy byli jen keci aby měli hlasy, nebo prostě zjistili že to prostě nejde. Že jedni budou mít průměrné platy a důchody, a druzí podprůměrné. 

Prostě ekonomika státu by takové srovnání neunesla. Komunisté sami, když tu měli absolutní moc, tak drželi uměle nejen ceny ale i platy a důchody co nejníže. Dnes řvou že Češi dělají stejně jako Němci, proč nemáme stejné platy? Jako fakt? Zajímavé, že oni nezařídili stejné platy a důchody jako západní Němci, když tu vládli bez koalice a opozice 40 let, který by jim do toho mohli hodit vidle, jak se na ně levicové vlády vymlouvali vždy když vládli.  

Za komoušů i němečtí nezaměstnaní na podpoře, byli na tom mnohen lépe než dobře vydělávající Čechoslovák. A zaměstnaný západní Němec byl na tom jako boháč proti dobře placenému zaměstnanci v Československu. A teď budou ti co to mohli zařídit když byli u vlády, vyřvávat že dnešní vláda má udělat platy a důchody jako v Německu? 

Jak můžou v klidu spát po takových lží. Na co myslí ve chvílích, kdy takto rozdělují národ, štvou proti sobě generace a vrstvy obyvatel. To díky populistům, extremistům a levici, jsme tak rozdělení a jedna část populace tak agresivní, jak to vidíme u protivládních demonstrací.

Dnešní opozice používá důchody a důchodce, jen jako zbraň proti dnešní vládě. Nic jiného to není. A někteří důchodci jim v tom ještě sekundují. Čest těm důchodcům co to pochopili, a nejen odmítli být zbraní v rukou populistů, ale postavili se rovnou proti populistům.

Žádné komentáře:

Okomentovat