pondělí 10. října 2022

Vláda by se spíš měla pochválit, že napravuje chyby zembabišovi vlády

Útoky na vládu opozicí, i neparlamentní, je ne spravedlivá a ze strany bureše a jeho anofertu, i nefér. Protože to oni nechali této vládě dluhy, rozjetou inflaci a rozjíždějící se energetickou krizi, prázdné zásobníky plynu a totální závislost na russáckým plynu. 
Zato tato vláda ještě před vrcholem krize naplnili prázdné zásobníky plynu. V už na plno probíhající krizi dokončili jednání s náhradním zdrojem plynu. No a na vrcholu krize přišli se zastropováním a dotacemi lidem. 
To že nešli se všemi nápady ihned ven, aniž to měli promyšlené, je snad jedině dobře. Proto se nám zdá, že jim to všechno dlouho trvá. Ale nechtějí to dělat jako bureš, který v pondělí přišel s nápadem, v úterý to změnil, aby se ve středu vytratil k tomu pondělnímu, a ve čtvrtek to změnil, a v pátek nakonec udělal to, co chtěl udělat v úterý. 
Taky si všimněte, že co vláda už konečně schválí a vyhlásí jako vládní stanovisko, platí beze změny. Myslím že jsme prostě jen všichni, včetně médií, zblbnutí vládou zembabiše, kdy se každý den něco muselo prohlásit, vyhlásit a nařídit, aby to vypadalo, že vláda komunikuje a něco dělá. 
Ale jak to také vypadalo, když se to měnilo a měnilo a měnilo... Není snad lepší, si nejdříve počkat na dotažený a promyšlený plán, než mít z toho potom guláš v hlavě a nic nechápat? 
Jinak, to že tato vláda nic neuspěchá, že to nejdříve pořádně promyslí, tak si myslím, že je to mnohem jasnější, srozumitelnější a tím pochopitelnější pro všechny. A podle mě se ukáže, že i lepší. Nakonec, jak se ukazuje, kdyby jsme šli maďarskou, nebo slovenskou cestou, jak navrhovala opozice a jak se tím chlubí, tak dnes máme stejné problémy, možná větší, jaké mají právě zmiňované země.

Žádné komentáře:

Okomentovat