neděle 9. října 2022

Preference? Za mě to není špatný výsledek.

Tak žádná sláva, ale vzhledem k energetické krizi a válce, velmi dobrý výsledek vlády. Na jednotlivé strany 40% vláda = 41% opozice = 18% mimo parlament. Podle koalic 40% vláda = 43% opozice = 16% mimo parlament.
Začínám mít malou důvěru v náš národ. 40 až 44% (když budu počítat v prvním případě i s top09) lidí je demokraticky, prozapadně orientovaní. Počítám že i z těch 54 až 60% proti vládních voličů, je minimálně 10% demokraticky a prozapadně orientovaní. 
A úkolem vlády bude, aby svou prací dokázali těch 10% lidí přesvědčit, že to dělají dobře. A samozřejmě i ukázat svým voličům, že udělali dobře, když jim dali svůj hlas. A pokud zůstanou koalice koalicemi, a přibudou k nim i další voliči, tak by v dalších volbách měli opět přes 50%.
Asi velmi důležitá budou další dva roky, hlavně obě zimy. Pokud to vláda zvládne, a hlavně bude to umět perfektně prezentovat, tak si myslím, že by mohli další volby vyhrát. To že v probíhající krizi mají minus plus stejné preference, i když mírně ztrácí, je skvělá zpráva. I když to vypadá že není. 👍

Žádné komentáře:

Okomentovat