sobota 27. srpna 2022

Koho volit? vždyť pěti koalice je tu pro všechny rozumné lidi.

Taky mám občas takový pocit, že už nebudu volit. Ne kvůli stranám ale kvůli českým voličům. Zvláště když vidím preference pro burešuv anofert, nebo pro spd, zpřísahu, čssd, ksčm a podobně. Ale vždy mě to právě proto přejde, a donutí jít volit.

Jedinou odpovědí pro všechny kdo neví a váhají, je jediná odpověď: jít volit jednu z demokratických velkých stran (momentálně vládní petikoalice: ODS, TOP09, KDU-ČSL, STAN, PIRÁTI) ať nevyhrají populisté, komunisté a nacisté (pětice velkých stran v opozici: anofert, spd, zpřísaha, čssd, ksčm)

Rozhodně celá petikoalice demokratických stran, má co nabídnout od leva do prava, od příznivců větší integrace do EU a NATO až ke skeptikům EU a NATO, od více pronárodních zájmů až k více k mezinárodním zájmům. 

Akorát tato petikoalice nemá místo pro populismus, extrémismus, a radikalismus, tak se může zdát, že není dost pravicová ani levicová, a dost nacionální.

Ale to jsou spíše nezdravé prvky než chyby. Až na ten populismus, extrémismus a radikalismus, chce vládní pětikoalice to samé, co opoziční pětikoalice. Akorát politika vládní pětky je pro naší budoucnost lepší než politika opoziční pětky. 

Prostě, je koho volit, jen nesmí být volič populista, extrémista a radikál, nemyslet jen na sebe, myslet na budoucnost dalších generací.

Žádné komentáře:

Okomentovat