neděle 6. března 2022

Ukrajina nesmí padnout. Padnout musí Rusko.

 Pokud padne Ukrajina, padne brzy politicky bývalá východní Evropa. Pokud padne východní Evropa, padne i politicky bývalá západní Evropa. A o to Rusku jde, a o tom Rusko mluví 20 let. Nevím jestli to byl přímo putin nebo lavrov (myslím že lavrov), který řekl, že příště dojdeme až k La Manche. 

Zapojení NATA do války. Stejně k tomu dojde. Putin mnohokrát naznačil, že slabost západu je v tom, že se budou bát. A očividně má zatím pravdu. NATO musí prostě risknout totální válku. Buď se Putin lekne, nebo prostě bude 3 světová. Kterou ale Rusko prohraje, protože na rozdíl od západu, tu válku neufinancuje. A ačkoliv nás nejspíš čeká apokalypsa, tak do budoucna každý další diktátor, bude mít strach se takto chovat. Protože bude vědět, že ho nic neochrání. Zatím to vypadá, že si stačí pořídit atomovku, a je ochráněn. Západ musí na to odpovědět rázně, že není.

Je Možná ještě jedna šance. V sankcích je třeba pokračovat a ještě je spíš přitvrzovat, i po válce (míru či příměří). Koncem války to nesmí skončit. Skončit to musí, až po navrácení okupovaných částí Ukrajiny, a ještě bych to rozšířil na okupovaná území Gruzie. Putin a jeho režim, nemusíme porazit totálně. Tedy jen vojensky a dobytím Ruska. Ale stačí, když Rusko zkončí ve svých původních hranicích. Myslím, že to Putina zničí, i bez větších ztrát. Jaké koliv ukončení sankcí, ukončením války na Ukrajině, je defakto, vítězstvím Putina a jeho režimu.

Žádné komentáře:

Okomentovat