úterý 15. března 2022

Opravdu svět neviděl náznaky pro válku?

 Putler si zřejmě myslel, že západ zná. No, nezná. Západ mu ukázal, že když jde o svobodu a demokracii, tak rychle najde tu správnou cestu. A ať je rozhádaný sebe víc, tak se dokáže rychle semknout. 

Jeho 20 letá práce je vniveč. Snažil se rozložit západ. Postavit proti sobě spojence. Rozložit i společnost uvnitř států. Někde se dařilo více (bývalé satelity sovětského svazu), někde méně (státy mimo satelity sovětského svazu). 

A kupodivu i tam, kde se ten úspěch dal předpokládat nejvíce (podle putlerova myšlení), tedy Baltské státy a Ukrajina, jako bývalé součásti sovětského svazu, se to nedařilo tak dobře, jak předpokládal. Ba naopak. 

Dvacet let lží, přímých akcí, kupování si vlivu, dezinformací, placení a podpory patých kolon, podpory spřízněných politiků, se zdálo být na dobré cestě. Úspěch své hybridní války, si několikrát vyzkoušel. 

1) Spolky a zákony, které militarizují celou společnost, včetně dětí. Západ se směje. 

2) Pronásledovaní opozice a mediální příprava na válku (Rusko je ohroženo, budeme se muset bránit). Západ se směje. 

3) Verbální útoky na západ zkrz dezinformační weby, s jasnými nitky na Rusko, dokonce i s adresou v Petrohradě. Západ se jen směje a mávne rukou. 

4) Víc než jasná aktivace patých kolon, které začínají ovlivňovat společnost v západníchzemích. Západ se směje méně, ale mávne nad tím rukou. 

5) zvýšená aktivitita ruských agentů, i s přímými útoky. Západ se směje méně, ale nadále to nepovažuje za hrozbu. 

6) Zvýšené zbrojení a modernizace armády, nad úroveň armády v mírové době. Západ zbystří, ale mávne nad tím rukou. Oni přece taky modernizují. 

7) Sýrie. Západ sice nesouhlasí, ale tak nějak to bere, že se dva diktátoři podporují.

Během všech těchto 7 bodů, zvláště od bodu 3, měli být signálem pro útlum obchodu s Ruskem, na všech úrovních. 

8) Čečensko. Západ pozdvihl obočí, ale mávl nad tím rukou, protože "Ruská vnitřní věc". Že tak nejednal všude? 

9) Gruzie. Západ se jen zmohl na nesouhlasné "zamračení" a výtky, a kosmetické sankce. 

10) Ukrajina. Krym a Donbas. Západ konečně "přitvrdil", ale zase ne moc.  

Během těchto bodů, už měl západ přikročit k dnešnímu stavu a odpovědi na válku. Putin přeci celou dobu jen zkoušel, kam až může zajít. Veškeré kroky mu vyšli. 

A zvláště poslední tři body ho utvrzovali v tom, že mu západ dovolí všechno. Kdyby západ postupně zareagoval už na první bod, a dalším bodem přitvrzoval, a nejdéle u Gruzie by už reagoval jako dneska. Nemuselo k válce dojít. A možná by už nebyl ani Putin.

Opravdu svět neviděl tu paraleu s hitlerovým německém? 1) uchopit moc, 2) zlikvidovat opozici, 3) militaristizace společnosti, 4) najítí nepřítele a hrozbu, 5) páté kolony a rozbíjení společnosti v jiných státech, 6) zbrojení a zkouška bojů (Sýrie), 7) zkouška co si může dovolit (Gruzie a Ukrajina), 8) válka.

Žádné komentáře:

Okomentovat