neděle 20. března 2022

Válka na Ukrajině, je válka civilizace proti ruskému barbarství 2

 A momentálně se ukazuje, že Rusko zřejmě nebyla ani vojenská velmoc. Nevím jak válčili za carů, ale od dob bolševiků, už to nebylo žádný válčení podle pravidel, s nějakou strategií. Ale prostě nahrnuli kvanta lidí a materiálů na bojiště, a ještě spoléhali na počasí, prostor, zaostalou infrastrukturu. A tak nepřítele v podstatě vysílili a odtlačili. 

Rozhodně jejich vítězství (v pravdě pyrrhové), nelze nazvat vojenským umem. 

Veškerá jejich vítězství za posledních 100 let, byla pro Rusáky katastrofální, zhlediska mrtvých a materiálních ztrát. V podstatě největší nepřítel každého, nebyl ruský voják, ani Ruská technika, už vůbec ne taktika. Ale strach z velkého množství vojáků, velikosti území, počasí a zaostalé infrastruktury. No a posledních 80 let, ještě pověst o jejich síle, pečlivě udržovaná od 2 s.v. a momentálně hlavně jaderné zbraně. 

Ale když se koukneme na jejich "úspěchy" od té doby. Tak buď bojovali přesilou nad menšími a méně vyzbrojenymi protivníky, nebo se jim protivník ani nebránil. Ale kde se bránili, tam rusák dostával na frak. A až mnohonásobná přesila, a těžké zbraně proti lehkým zbraním odpůrců, jim pomohli nakonec vyhrát. 

Dostávali na frak všude kam přišli, a kde se místní bránili. Kdyby neměli letadla, těžkou techniku, ohromnou přesilu. Tak je vyženou z Maďarska, Afghánistánu, Čečenska, Gruzie, a nyní i z Ukrajiny. A kdyby sověti nedostali mohutnou materiální pomoc z USA, a naopak jí dostali Němci, tak Němci vyženou Rusa až na Kamčatku. 

Žádné komentáře:

Okomentovat