neděle 17. ledna 2016

Od žida bych nečekal, že bude popírat židy, jako národ, a jejich právo na vlastní stát.

Opět další, (a s podivem žid) který si myslí, že když někdo někde nežil stovky a tisíce let, tak se nemůže hlásit k místu, kde nežil. A pokud někteří nemají stoprocentní společnou řeč, zvyky, kulturu, hudbu, styl života, tak se nemohou považovat za jeden celek. A zvláště, když se ani mezi sebou nedomluví. Pokud si o něm nebudeme myslet, že je to antisemita, tak minimálně je to neznalec dějin a historie lidstva. Takovým bych dal příklad i jiných utečenců, kde oni sami ještě měli vše ze svého národa, jejich děti už udržovali původní národní charakter, jen jako folklór, a jejich děti (vnuci těch prvních utečenců), už jen znali z vyprávění, z jakého národa pochází. A jejich děti (pravnuci prvních utečenců), už byli prakticky začleněni v jiném národě, bez znalosti původní kultůry, jazyka, zvyků národa, z kterého pocházel jejich praděda, prabába. 

To by se tedy dělo, kdyby je ten jiný národ, nechal začlenit. Ale židé byli po celá tisíciletí, vyčleňováni z národů, kde žili. Těm nezbylo nic jiného, než držet pohromadě, nebo zapřít původ. Ti buď oficiálně nebyli židé, ale v tajnosti se hlásili k židovství a udržovali ho stejně tak, jako ti, kdo se k němu hlásili. A druzí se úplně od židovství odklonili a dnes tito odklonění, už ani snad nevědí, že jejich předci byli židi. A tak potomci těch, kteří se zřekli židovství, tak ti nedrželi národní zvyklosti, kulturu, hudbu, ani znalost vlastní řeči. Ti zřejmě nemají už nic společného s židy a Izraelem. Ti co se jen veřejně odklonili, ale vnitřně zůstali židy, ty dodržovali národní zvyky a učili se řeč. To jsou židé a že žijí mimo Izrael, ještě neznamená, že nejsou Izraelité. No a ti, co se nezřekli židovství ani veřejně, to jsou Izraelité a žijí v Izraeli. 

A nevím, ale vzhledem k tomu, že jsem nikdy neslyšel a nečetl, že by ti, kdo založili Izrael, se nějak dohadovali, jakou řečí budou mluvit, jaké zvyky budou mít, ačkoliv jsou tam židé z celého světa. A aby tam v každém městě či vesnici, byli komunity, kde by se mluvilo řečí toho státu, od kud se přistěhovali a dodržovali zvyklosti toho státu, od kud se přistěhovali, jako je tomu třeba v USA, ale i v západní Evropě. Tak si myslím, že kdo říká, že za 2000 let, už vlastně nemůže existovat národ, který nemá vlastní zem a je roztroušený po světě, tak právě židé dokázali, že to možné je. A co znamenala ta argumentace v článku, že jsou vzhledově, židé rozdílní, tak to nemůže být stejný národ??? Já tedy nevím, ale nekříží se náhodou, lidé napříč národy a rasami, všude na světě? Já jsem třeba česko-německá národnost (Němce máme ale tak po prapradědovi), tak 90% Č ku 10% N. 

Že by se profesůrek nechal inspirovat nacistickou tézí, o čisté rase? Blonďatý, modrooký Němec, je skutečný Němec! No, od žida mě to fakt udivuje. A rád bych se ho zeptal, od jaké chvíle, přestávám být členem národa. Od chvíle útěku? nebo po pár letech? nebo mé děti? nebo za 100, 200, 500, 2000.... let??? A stejně tak. Kdy přestanou arabští palestínci, být palestínci a opět se stanou jen obyčejnými Araby? Tedy, teď mluvím o těch, co nežijí v Izraeli, v Palestinské autonomní oblasti, ale co žijí jinde. A věřte, že pokud by židé měli už před 2000 lety, tak mocné podporovatele, jako mají arabští palestinci, tak židé mají už dávno stát (nebo minimálně nějaký státní celek, autonomní oblast), jako arabští palestínci. Co by potom dělali náckové všech národů (vidím, že i mezi židy)?

Žádné komentáře:

Okomentovat