neděle 17. ledna 2016

A zase jsou naděje na pád kapitalismu pryč.

Rusko se řítí ke dnu. Čínská bublina praskla (či praská), a tak jejich burza, raději zavřela včas, aby tomu pádu zabránila (no, podle mě, spíše oddálila). Ve Venezuele socialistický experiment skončil (tedy, jestli to tam Chávez, nebude chtít vojensky potlačit). Na Kubě probíhá uvolňování (první stupeň k pádu komunistického režimu, jako v Evropě). Tak to jsou zprávy za poslední rok. Tak nevím, nevím, jestli 21 století, nebude koncem socialistických experimentů a komunistického snu. No, a jistě. Ještě tu zbude skanzen komunismu: KLDR. Tak vzhledem k tomu, že se čím dál víc, uzavírá. Tak svět vyvine satelity, které budou sledovat podrobný život v této "ZOO komunismu", a tak vznikne televizní kanál, který budeme sledovat jako reality show. To vše jsou dobré zprávy pro svět, pro lidstvo. Ale špatné zprávy pro komunistické "náboženství" o ráji. Ale máme pro ně dobrou zprávu: Nebojte se. Nikdo vás nebude popravovat a jinak vraždit, zavírat do kriminálu a pracovních táborů = koncentráků, nebude vás a vaší rodinu perzekuovat. I kdyby jste si to tedy zasloužili. Ale to víte, demokracie a její nejslabší článek a zároveň nejnebezpečnější (vlastně- skutečný) nepřítel: demokracie (svoboda, právo, volba).

Poslední léta, zvláště ten loňský, ukazují stále více, který režim je životaschopný a který ne. A i kdyby se komouši celého světa spojili, a stavěli se na hlavu, nic s tím neudělají. Je to tak, a jinak to být nemůže. Protože není nad svobodu člověka, svobodu podnikání, svobodu trhu. A to komouši a všechny jejich odnože, od socialistů, nacistů, fašistů... nikdy nemohou pochopit. Oni to vědí, ale nepřiznají. Všechny odnože jejich režimů, tu už byli. Všichni chtěli experimentovat s plánováním. Ale člověk se naplánovat nedá. A dlouhodobě se lidstvo (jedinec ano) naplánovat a řídit, také nedá. Zvláště, když se to plánování, opírá o represe. A čím je hůře, tím jsou represe tvrdší. Až se stane to, že ten režim začne pukat, jak se tomu stalo na konci 80 let, 20 století. Nakonec, jediná země, kde se režim drží za ohromných represivních pravidel, je KLDR. Ostatní od toho ustoupili. A v Číně je dokonce kapitalismus mnohem tvrdší, než v USA a Evropě. A vzhledem k tomu, že tam stále vládnou komouši, to ukazuje, že komoušům nikdy nešlo o lidi, ale o moc. A to dokazují i naši komouši. Kterým nevadí hrubý kapitalismus 19 století v Číně, a krutý komunismus s rysy otrokářského feudalismu v KLDR. 

Skoro je mi těch extrémistů, rudých, hnědých, líto. Oni tak toužebně očekávali pád toho prohnilého kapitalismus, jak předpověděl jejich bůh Marx. Upnuli se (a ti pravověrní se stále upínají), na seskupení světlonošů BRICS (Brazílie, Rusko, Indie, Čína, Jižní Afrika). A teď se ukazuje, že je to velmi neschopné uskupení, které zvláště díky Rusku a Číně, stále upadá. Ti věřící v pád kapitalismu (tedy nechápu, proč tam počítají i Jižní Afriku a Brazílii. ostatní stále počítají za revoluční země) se opět přepočítali. Ukázali, že oni jinak myslet neumí, že nerozumí trhu a lidem už vůbec ne. Kdyby rozuměli lidem, tak by stále netvrdili, že za socialismu se lidé měli lépe, protože všichni měli práci, byt, jistoty (teď tu nebudu rozepisovat, jaké to jsou lži). A kdyby rozuměli hospodářství a trhu, tak by neplánovali tak, že  bude dobře, když se vyrobí to a to a tolik a tolik. A stejnou chybu udělali na sázku na BRICS. Počítali, že když je v těchto zemích polovina obyvatel země, že se tam vyrobí polovina všeho, co se na světě vyrobí, a tím se stane, že těchto pět zemí, převezme světový trh. (opět nebudu rozepisovat tento blud) Jako příklad tohoto bludu, uvedu příklad ze sportu a to z fotbalu a hokeje (v Čechách nejoblíbenější sporty). 

Kdyby tomu tak bylo, tak všechna MS, ME, OH, ZOH, a další různé soutěže v hokeji a ve fotbale, by bez konkurenčně museli vyhrávat Čína a Indie. Sem tam by jin sekundovali (vybral jsem státy až do desátého místa podle obyvatel): USA, Indonésie, Brazílie, Pákistán, Nigérie, Bangladéž, Rusko, Japonsko. .... A ČR, by ze 78 místa, podle obyvatel, nemohla na jakýkoliv úspěch ve fotbale a hokeji, ani pomýšlet. 
A stejně tak, i naděje komoušů a jim podobných, a jejich příznivcům, nebudou naplněny, pokud se v zemích BRICS, nezkvalitní hlavně vyspělé technologie a hlavně v Rusku a Číně, nevybudují svobodný trh. A ten se dá vybudovat jen se svobodnou společností, svobodnými lidmi. Momentálně je ale cěká rozpad (BRICS) a pád (Rusko a Čína). 


Žádné komentáře:

Okomentovat