čtvrtek 14. ledna 2016

Můj profil, aby bylo jasno, kdo jsem. A komu se to nelíbí, ať si.... si trhne nohou!

Tak jsem si udělal inventuru přátel. A jsem chudší (nebo bohatší? jak se to vezme) o další tři. Tedy, má tu ještě další kandidáty na redukci. Ale jsou to rodina a dlouholetí přátelé. A abych si to zjednodušil, tak ostatní nechám na zvážení, jestli mi zůstanou přáteli.

Můj názor je: souhlasím s politikou USA, Izraele, EU, demokracií, západní civilizací, kapitalismem. Nesouhlasím s Ruskem, socialismem, totalitou: komunistickou, národně socialistickou (nacisty), fašistickou, rasistickou, náboženskou (a jejimi tvůrci): komunisty, nacisty, fašisty, rasisty, církvemi).

Nesouhlasím s islamofoby, Islamisty, muslimy, kteří se snaží prosadit islám a islamizaci v naší kultuře, místo aby se snažili naší kultuře přizpůsobit, pokud tu chtějí žít. A terorismem a všemi zločiny, ve jménu čehokoliv. Jsem na straně Židů, tedy proti Arabským Palestincům, kteří jsou jen světovou zbraní, za zničení Izraele a vyhlazení židů.

Jsem pro spravedlivé, poctivé, rovné šance. Každý ať žije podle svých schopností. Tedy: nemám nic proti bohatým a úspěšným, pokud toho docílili svou prací. Rozhodně nebudu litovat chudé, pokud toho docílili svým jednáním. Pokud k tomu přišli nezákonně, tak potrestat viníky.

A jsem pro měření všem stejným metrem. Tedy, pokud odsuzujeme nácky a rasisty, za jejich projevy (slovní a písemné, ne fyzické), tak bysme měli odsuzovat i  komunisty za jejich projevy. Jinak ať neodsuzujeme nikoho!

Jsem pravicové a demokraticky, liberálně smýšlející. Proto jsem pro co nejmenší stát a pro co největší osobní svobody, zahrnující nejen má práva, ale i povinnosti. Podle mě by stát měl mít jen společné: armádu, ústavu, zákony, měnu, zahraniční záležitosti a část daní, které  by to pokryli. Kraje: Dopravu, školství, zdravotnictví, policii, soudy, sociální věci, a část daní, které by to pokryli. Obce: rozvoj, výstavba, komunikace (prostě katastrální záležitosti) a část daní, která by to pokryla. Ostatní bych nechal na právnických a osobních subjektech. Tedy na firmách, sdružení, družstev, společnostech, osvč, ......., kteří by odváděli tolik daní, aby jim zbyl zisk na svou činnost.

A stále bych chtěl mít přímou volbu presidenta, vlády, poslanců nebo senátorů (jedno z toho bych zrušil). Krajských a obecných zastupitelů. A krajských hejtmanů a obecných starostů (primátorů). A o důležitých zákonech, speciálně ústavních), be se rozhodovalo referendem. Ano, to bych chtěl. Ale v jiné době, jak ukázala volba presidenta. Náš národ prostě k přímé demokracii, ještě nedorostl. Tak nyní pro to nejsem. Tedy, na celostátní úrovni ne. Protože si dokážu představit, jakou bychom měli hlavu státu, vládu, parlament a senát. Brrr, hrůza a děs.

Tak to je asi vše. Komu se to nelíbí, ať klidně opustí řady mých přátel. 

Žádné komentáře:

Okomentovat