sobota 20. ledna 2024

Zlo je jasné, je to russácko.

V případě russácka je jedno jestli používáme nacismus nebo fašismus. Myslím že spíš nacismus vzhledem k tomu, že tam mnozí používají nacistických symbolů. Ale hlavně, russáci jsou spíš nacisté. Protože si myslí že oni jsou ten národ nad národy. 
To nedělal fašismus v Itálii, ale nacionalismus (nacismus) v Německu. A to se týká i likvidace jiných národů a národností. To ve fašistické Itálii nebylo. Ale bylo to v nacionalistickém Německu, komunistickém sovětském svazu a nyní v nacionalistickém russácku. 
Nikdo nedbal řečem od Hitlera a Putina. Nikdo nevěřil že je nějaký holocaust až do konce války a osvobození koncentráků. Ale ani nikdo nebral vážně zprávy před 1 zářím 1939, 22 červnem 1941, 11 zářím 2011, 24 únorem 2022, stejně tak teď před 7 říjnem 2023. 
Prostě lidská fantazie je sice veliká, viz různé sci-fi fantasy romány. Ale né tak veliká aby jí bral vážně. Zřejmě si umíme představit krutost světa jen v těch románech. A nezmění to ani mnohonásobné důkazy že zlo je i skutečné. 
Pro někoho v Ukrajinské válce jde o území, ideologii, pomstu? Ano ze strany russácka. Ze strany Ukrajiny a západu jde o svobodu, svrchovanost, demokracii. Russácké touhy a Ukrajinské a západní, se nikdy nezmění. A kdo nechápe že oboje se nesplní za stejných podmínek, je hlupák nebo prorussácký troll. 
Buď se splní ty russácké, pokud Ukrajinu nebudeme podporovat k vítěznému konci, tedy russácko získá území, prosadí si svou ideologii a bude se mstít. Anebo se splní ty Ukrajincké, pokud Ukrajinu budeme podporovat k vítěznému konci, tedy Ukrajina získá svobodu, svrchovanost, demokracii. Je to jednoduché, černobílé, víc než jasné. 
Musíme si vybrat jasnou stranu i za cenu ztrát. Buď demokracii, tedy Ukrajinu, nebo totalitu černou, hnědou, rudou, tedy russácko. Nelze si vybrat neutralitu, hledat příčiny a viníky, snažit se o usmíření za cenu ústupků zla. Zlo, viník, příčina, útočník je jasný. Je to russácko. Není nad čím přemýšlet. Jakékoliv pochyby pomáhají russácku v vítězství ať je jakékoliv. A je to vítězství zaostalého barbarství nad vyspělou civilizací.

Žádné komentáře:

Okomentovat