pondělí 29. ledna 2024

Nerozumím tomu proč tady.

Jasně, souhlas, že protestovat se musí pokud je něco v nepořádku. Bez protestů by do dnes bylo nevolnictví, robota, 12 hodinová pracovní doba, monarchie jako jediná forma státního zřízení, svět by byl rozdělen na pár říší a jejich kolonií, nebylo by volby, volební právo pro všechny, my tu měli stále totalitu, a tak dále a tak dále... 
Všechno tohle se měnilo díky protestům. Tak asi to má nějakou cenu. Akorát nerozumím těmto protestujícím? Vždyť Evropa a celý především západní svět se snaží o změnu k ekologickému životu. Proč nejdou protestovat tímto způsobem tam, kde se o to nesnaží? Třeba do Číny, Indie, jižní Ameriky...? Evropa a zvláště EU, rozhodně nejsou překážkou k ekologickému životu. Naopak. Brzdou nejsou představitelé EU a jejich instituce, ale někteří jejich voliči. Ti co volí takové politiky, který by tu změnu za kterou tito prostestující bojují zarazili. Tedy, ať jdou protestovat na jejich shromáždění, ať jdou protestovat do sekretariátů stran které to nechtějí, ať jdou protestovat před konzuláty zemí, který nechtějí zavádět změnu k ekologii na státní úrovni. A ti odvážnější, ať jdou protestovat přímo do těch zemí. Ale země EU, nejsou fakt překážkou k ekologickému stylu života. Naopak, jsou hlavní hybnou silou pro ekologickou změnu a za udržitelný život. 
Proto podobné protesty těchto lidí na území EU nechápu. Tedy možná chápu jedno vysvětlení. V EU se jim nic nestane, na rozdíl od třeba té Číny či russácka, že?

Žádné komentáře:

Okomentovat