sobota 19. února 2022

Dopis vládě

Milá vládo Petra Fiali. Je třeba lidem vysvětlit, proč jste nemohli státní rozpočet seškrtat na nulu, nejlépe do plusu, tedy, že bychom vám k těm daním, ještě přispěli svými úsporami a platy, aby jste nejen měli nejen vyrovnaný rozpočet, ale i přebytkový, aby jste snížili státní dluh, a tak jste mohli být podle nich usporní, šetřící, šetrní a protiinflační... 

Je třeba vysvětlit položku po položce, proč to nejde. Za prvé, prostě 80% mandatorní výdaje. Co jsou z toho důchody, platy, dávky na děti, nemocenské, dávky v nouzi... a které z těchto výdajů se jako mají omezit nebo neplatit. Za druhé, ostatní platby. Doprava, zdravotnictví, školství, věda,... a které z ostatních plateb se mají omezit nebo neplatit? 

Pěkně, položku po položce. Aby vám sami lidi řekli, jak si sami představují fungování státu. Díky sociálním sítím, by jste to mohli za půl roku probrat, než se začne projednávat rozpočet na další rok. 

Je třeba i vysvětlovat, ne jen hlásit co vše jste udělali. Vládnete hloupému národu, který volí zemany, babiše, okamury. To je polovina (spíš mírná většina) národa. 

Žádné komentáře:

Okomentovat