pátek 9. dubna 2021

Nová vláda to bude mít těžké, ale musí přijít.

 Tato burešova anofertí vláda, s podporou Rusko-Čínského kolaboranta lihoše, extrémně zadlužila stát, a na delší dobu zablokovala jakoukoliv změnu v obratu ve výdajích, a tím možnost potřebných investic na rozvoj. Čímž rozjela neustálé zadlužování a postupné zaostávání státu, bez možnosti to zastavit, pokud se neudělá velmi bolestivá opatření. Tím připravil následujícím vládám nelehké vládnutí, plné protestů najatých odborářů, podporovaných burešovu anofertem, socany, komunisty, lihošem. 


Nic jiného nám bohužel už nezbývá. Buď extrémně šetřit, tedy do ničeho co není životně důležité neinvestovat, nic co není životně důležité nezačínat dělat, dlouhodobě nezvyšovat platy, důchody, všechny dávky, a na konec co možná nejvíce zúžit státní správu. Nebo zvýšit daně co to dá, aniž by to rapidně nezkomplikovalo život lidí. Nebo najít kompromis mezi těmito výdaji a příjmy státu. Ale i ten kompromis bude velmi bolet. Ale bude muset přijít. 


A bude záležet na nás všech, jestli to vydržíme, nebo nakonec vyměníme zatím celkem dobrý dnešek pro nás, za velmi špatný zítřek pro naše potomky.

Žádné komentáře:

Okomentovat