sobota 24. dubna 2021

Co nám řekne kolaborant lihoš?

 Tak schválně, zkusím si typnout co lihoš řekne.

1) Bude popírat vinu Ruska. Odmítat důkazy. Najde viníka na naší straně. Rovnou to označí za provokaci západu, kvůli Sputniku a Dukovanech. A přijde se strašlivým scénářem, kdy tu všichni pochcípáme. Protože bez ruského obchodu, zvláště dodávkám ropy a plynu, jsme všichni ztraceni.

2) Nebude popírat Ruskou vinu. Ale bude bagatelizovat důkazy. Část viny ale hodí na naší stranu. A zpochybní to tím, že se to někomu hodí právě teď. A přijde se strašlivým scénářem, kdy tu všichni pochcípáme. Protože bez ruského obchodu, zvláště dodávkám ropy a plynu, jsme všichni ztraceni.

3) Sice nebude popírat vinu Ruska. Ani nenajde viníka i na naší straně. Ani nebude hledat konspirace, komu se to hodí a proč teď. Ale odsoudí vládní postup, který označí jako zbytečně vyhrocený. Který povede jen k zničení vztahu s Ruskem. A přijde se strašlivým scénářem, kdy tu všichni pochcípáme. Protože bez ruského obchodu, zvláště dodávkám ropy a plynu, jsme všichni ztraceni.


Tak co si vybere.

1) tím se mu zavře cesta na západ (EU, USA a jejich spojenci), a možná se tam stane i nežádoucí. Minimálně tam s ním nepromluví už ani hadr na holi, ovšem na východě (Rusko, Čína a jejich spojenci) bude vítán jako užitečný idiot.

2) tím by byl pro západ idiotem, a pro východ nepřijatelným užitečným idiotem.

3) tím by byl pro západ chudákem a srabem. A pro východ posraným chudákem a srabem. A hlavně odepsaným zrádcem. A možná i nežádoucí osobou.

Podle mě si vybere 2. Tím si jen posere svůj život, ale za tohle prohlášení, ho nečeká žádný trest od nikud. Bude jen pro všechny, hloupý, připosraný idiot, který zklamal obě strany.

Žádné komentáře:

Okomentovat