pondělí 23. září 2024

O charakteru národa 2

Takový národ si neuvědomuje že ho někdo uplácí na úkor budoucnosti, tedy na úkor jeho potomků. Nechce si připustit že je to špatně. Jemu stačí že teď se má dobře. Tedy on se nemá dobře, jen mu to je neustále předhazováno a vnucováno že jen s nimi (vlády lihoše a bureše) se bude mít dobře. S ostatními se bude mít hůř. 
Takový národ se dobře manipuluje a nakonec bude jásat nad novými šaty krále a toho kdo si troufne křiknout: král je nahý, toho bude schopen ukamenovat. Takový národ si není schopen a ochoten přiznat pravdu, a je schopen svou budoucnost stejně tak zničit, jako dav ve hře Bílá nemoc udupal Dr. Galéna a jeho vakcínu, když v tom davu řekl jiný názor než měl vůdce toho davu. Stejně tak dnes náš národ chce zničit demokracii, protože jejich nový vůdce Babiš i s poskoky jim slíbil ráj a označil své odpůrce za škodnou. 
Co čekat po národa, který v celé své tisícileté historii, zažil opravdovou samostatnost a tedy starost sám za sebe, sotva tak pár let ve dvacátém století. Vždycky jsme celou dobu patřili pod nějakou větší říši, včetně vlády Karla IV a Přemyslovců. Akorát že jsme občas zažívali časy, kdy pocházel panovník z Čech a bydlel na pražském hradě a ty časy považujeme za samostatnost. A věřím že kdyby sídlo EU a NATO bylo v Praze, tak jsme největšími obhájci těchto institucí. Takový jsme národ. Chceme vládnout světu a hlavně aby nám to někdo zařídil a postaral se o to, aby to tak zůstalo. A nenávidíme ty co to dokázali a teď vládnou světu a proto jsou na tom lépe. Takový jsme národ. Závidíme a nenávidíme druhé za to, že se mají lépe. 
A proto věříme vůdci ve zlaté kleci s palácem, který ze sebe udělal stejného chudáka jako oni. A který se ve svém paláci směje nad hloupostí toho národa, který mu naletěl. A stačilo mu tak málo. Hodit mezi dav peníze, fámu o tom jak se mají špatně když se o ně nestará on, a fámu kdo za to může. A potom už jen čeká co bude a stará se aby bylo lidem hůř nebo aby si to alespoň mysleli. 

Žádné komentáře:

Okomentovat