neděle 16. června 2024

Vyvracet lež pravdou není složité. složitější je lidi o té pravdě přesvědčit

Opozice třeba říká že máme stále 30% inflaci. Už občas dodají "v součtu", což málokomu dojde. Prostě počítají výši inflace za tři roky dohromady, ne jak se to počítá.
Samozřejmě že je to nesmysl. Ale i tuto odpověď jsem od nikoho z vlády neslyšel. A už vůbec né s dodatkem: za vás také byla inflace 30% (sečteno za celou dobu). 
(Sečíst inflaci za 8 let jejich vlád a výsledné číslo také říci. V průměru byla inflace kolem 2%, tak by to dělalo 16% +rok 2022, protože ta inflace 17% byla ještě práce předchozích vlád.)
Tak když opozice přijde s inflací 30%, tak proč jim neodpoví že je to hloupost sčítat inflace dohromady, protože touto logikou by i jejich vláda měla inflaci 30%. 
Myslím že to není složité jen chtít. A stejně tak by bylo třeba vyvracet všechny lži a dezinformace opozice. 
Samozřejmě voličům opozice by to nedošlo a pro ně už není záchrany. Ten vzkaz od vlády by byl k voličům vlády a nevoličům. 
Tedy, už jsme v situaci kdy je národ tak rozdělen, že voliči demokratické vlády nebudou volit populisty a extrémisty. A voliči populistů a extremistů nebudou volit liberální a demokratické strany. 
Tak že by šlo o to, aby voliči dnešní demokratické vlády nepřešli k nevoličům a ještě lépe, aby se nevoliči rozhodli volit demokratické strany.

Žádné komentáře:

Okomentovat