neděle 16. června 2024

Bůh či nebůh, to je otázka

S věřícími ve stvoření a tím odpůrci evoluce pokaždé debata končí s příkladem “samo složení třeba auta, počítače, a jiných věcí”. Osobně to považuji už za ohranou podpásovku. Ale lehce vyvrátím. 
Tak že, bůh všem zvířatům světa, každý rok když chtějí vyvést mláďata, sám osobně staví hnízda, hloubí nory, mravencům a termitům staví termitiště a mraveniště, včelám a vosám úly. Podle jejich logiky, určitě. Protože samo se to určitě nepostaví že? 
A samozřejmě, to zvíře by to přece neumělo, jako neumí člověk.... Jo, vlastně člověk to umí, zvířata to taky umí?🤔 Tak že, by to asi neměl být důkaz stvoření ale inteligence živočichů. A né, není to genetikou, to by všichni měli ty své příbytky stejné, jen přizpůsobené velikosti a okolním vlivům. 
Jenže tomu tak není a hlavně, v mnoha případech se ty příbytky liší i v samotném druhu. Tak že to musí vycházet z učení a umu jedinců. Tak snad na mě už nebudete zkoušet podobné podpásovky. 
Ale budu se opakovat: vše už je dávno vypočítané, ověřené a potvrzené, a vše je shrnuto v evoluční teorii a přírodních vědách, který dává mnohým logiku. Až na jednu maličkost, v podstatě tu nejmenší maličkost. Jak se tu vzala ta první proto částice, od které to všechno začalo. 
Až se přijde i na tenhle poslední otazník, tak se buď definitivně vyvrátí existence Boha, přesněji, že ve vzniku všeho nemusel bůh vůbec být, nebo se potvrdí existence Boha, ale s tím, že dodal jen tu základní první buňku, se všemi informacemi, ale nadále vše nechal na evoluci. Nejsou žádné jiné odpovědi. 

Žádné komentáře:

Okomentovat