neděle 24. března 2024

Kdo za tím je? Ten komu to prospěje. A Ukrajina to tedy není.

Už se rozjíždí dezolátní scéna. Prý určitě Ukrajinci. Tak jasně, už v den terorismu jim to jejich vůdce car řekl jasně. Ale, kdyby tak Ukrajinci zaútočili na vojenskou základnu, tak dobře. Ale tohle je civilní objekt, to už není dobře. Ukrajinci by se tak připojili k russácku a ztratili by podporu západu a mohli by to rovnou zabalit. 
Proto to logicky nebyla Ukrajina. Zato putlerovi a jeho režimu by to pomohlo víc. Za prvé by ukázal na Ukrajinu: no, vidíte? Jsou to zločinci a my to říkali a proto ta válka. Za druhé by putlerova propaganda zmobilizovala russáky a nebyl by problém udělat všeobecnou mobilizaci a začít totální válku proti Ukrajině. A za třetí by přitáhnul okovy russácké společnosti a už by otevřeně likvidoval odpůrce režimu. 
I kdyby v tom nejel sám putler a jeho režim, každopádně je ten teroristický čin pro něj dobrá zpráva. Teď jen jak toho využije. Pro Ukrajince a jejich spojence (nás) je to špatná zpráva protože teď musíme čekat co se stane a čekat i to nejhorší. Tedy totální válku. Samozřejmě že by jsme smetli russácko z povrchu zemského, ale za ohromných ztrát.
Kdo za tím je? Ten komu to prospěje. A Ukrajina to tedy není.

Žádné komentáře:

Okomentovat