neděle 10. března 2024

Jak volit?

Volební výsledky - průzkum (rozdíl)
43 teď 37 (-6)
56 teď 62 (+6)
Tak vypadá to (průzkum) na první pohled jako katastrofa. A jó, je to strašný, ale ne tak, jak to vypadá. Akorát je tam rozdíl 6% úbytku na vládní straně a nárůstu na opoziční straně. Po dvou těžkých letech si myslím celkem úspěch. 
Průzkum jen ukazuje, že to že tu máme vládu demokratický stran, byl malý zázrak. Který se za dva roky nemusí opakovat. Před dvěma lety stačilo jen o cca 30 000 voličů víc, který by volili babiše, okamuru, šlechtu nebo socdem, a bylo by po zázraku. 
Kdokoliv kdo se pustí do reforem a ještě k tomu ve špatných časech, to má vždy stižený. Proto reformy pro dobro země a lidí nikdy nebudou dělat populistické a extrémní strany. Jsou si vědomi že by ztratili voliče. Proto se od nich nikdy nedočkáme reforem.
A momentálně není jiná alternativa pro budoucnost naší země, než jsou vládní strany dnešní vládní koalice. Chceme-li reformy, nemůžeme volit babišovi populisty a už vůbec né okamurovi extrémisty. A nechceme-li mít pozdější reformy ještě bolestivější, musíme volit vládní demokratické strany. 
Kdo nechce reformy když je na ně čas, kdo chce reformy až budeme na tom ještě hůř, ať volí ano babiše. Kdo chce odejít z EU a NATO, obrátit vývoj ČR na východ, ať volí spd a okamuru. Nebo jednu z neparlamentních stran.
Kdo chce reformy když je na ně čas, a tak zajistit lepší výhledy do budoucna. A kdo chce zůstat v EU a NATO, a nadále držet směr vývoje naší země, ať volí vládní demokratické strany. 
A komu je to jedno jak tu budeme žít a kam budeme patřit, ať je dál nevolič. Ale musí vědět že může stejně za to, jak to dopadne, i když si myslí že když nevolí tak za nic nemůže. Ano může. Svým rozhodnutím nevolit vlastně volil. 

Žádné komentáře:

Okomentovat