středa 20. března 2024

Placatá nebo kulatá? proč by to někdo tajil?

Mám snad asi jen jednu a o to závažnější otázku. Proč by někdo vynakládal tolik energie a hlavně peněz na to, aby nás nutil si myslet že je země kulatá, pokud by byla placatá? 
Pokračování: Skutečně mi dejte rozumný důvod, proč by se vyráběly záběry letů do vesmíru, pobytu ve vesmíru, přistání na měsíci? Samozřejmě do toho nepočítám sci-fi fantasy filmy. I když tam je to vždy poznat na první dobrou. A proč by se někdo tak strašně snažil vědecky dokázat a ukázat, jak funguje vesmír? Položil si někdo z vás otázku, kolik by to stálo peněz, a to nejen při výrobě, ale na úplatu dnes už desítek tisíců lidí na celém světě, aby mlčeli? Máte odhad ceny za mlčení? A opravdu si myslíte že by udrželi to tajemství, při tolika lidech? A věřte že to držhubné by bylo ve statisících dolarech na osobu a měsíc. Dokážete si představit celkovou sumu? A opravdu si nemyslím že v tom jede pár desítek lidí a dělají to zadarmo. Průměrný počet lidí kolen jednoho fantasy filmu je od autora přes výtisk, po celý štáb co to vyrobí a natočí, rozhodně není v jednotkách, hodně těžko by to dali dohromady stovky lidí, spíš to vidím na tisíce lidí. A započítejte do toho držhubného i média, pro která by naopak takové senzační odhalení přineslo celosvětovou slávu. To máme další tisíce celoživotně pobírající rentu. 
Opravdu si nemyslím, že by někomu stálo za to vynaložit tolik energie a hlavně peněz na to, aby se nikdo nedozvěděl pravdu. Naopak by spíš na tom chtěl vydělat ne platit. Víte kolik by se mohlo vydělat na cestách k hranici země? Lidi by to rozhodně stálo méně než Cesta do vesmíru (viz cesta do vesmíru 50 mega x cesta k pólům kolem 500 tis. a jsou i levnější) Jde 10x levnější cestu) A hlavně, by takovou cestu mohl absolvovat každý na rozdíl od té do vesmíru. Tím by se zmono násobil počet lidí, který by to mohli podstoupit. 
Proč by sakra někdo utrácel za velmi ale brutálně velmi vysoké držhubné než aby na tom naopak brutálně vydělal? 
A úplně vynechám protiargumenty teorie placky, to se nepřesvědčíme navzájem. 
Ale napadá mě ještě něco podstatného. Jak je možné, že se ti mocní co tu šíří ty lži o zeměkouli nepostarali o mlčení těch co to prokoukli? Jak to že se je nesnažili podplatit, umlčet, případně rovnou zlikvidoval a s nimi i jejich důkazy a odhalení? 
Tak že z celého příspěvku jsem vygeneroval na konec čtyři zásadní otázky, které tu na závěr opět dávám:
1 Proč by někdo vynakládal tolik energie a hlavně peněz na to, aby nás nutil si myslet že je země kulatá, pokud by byla placatá? 
2 Proč by sakra někdo utrácel za velmi ale brutálně velmi vysoké držhubné než aby na tom naopak brutálně vydělal? 
3 Jak to, že se nesnažili podplatit ty co to prokoukli, aby nic neprozradili a to co zjistili aby odvolali.
4 A kdyby se nedali podplatit a odvolat, že je nezlikvidovali a nezničili důkazy které našli?

Žádné komentáře:

Okomentovat