sobota 23. března 2024

Kdo stojí za moskevským činem?

Z toho co zatím víme o tom moskevském činu je zatím jasné že:
1. Akce Putina a FSB.
2. Akce jiných skupin s podporou Putina a FSB. 
3. Akce jiných skupin. 
U všech třech bodů jde o zločin Putina a russáckého režimu. I u toho třetího, i když tady ve spoluúčasti. 
Protože tam musíme připočíst úmysl: úmyslně nechat akci proběhnout (byli varováni z více stran) a úmyslně špatná reakce policie, hasičů a záchranářů (i když tady bych to dal na vrub celkem známé špatné práce russáckých složek) kvůli počtu mrtvých a zraněných, aby se to dalo ideologicky a propagandisticky zneužít: Pro zpřísnění perzekuce odpůrců režimu, zavedení poprav, vyhlášení mobilizace a totální válka na Ukrajině. 
Vzhledem k historii russáckého terorismu bych nevylučoval ani jeden bod. Ale vzhledem k prvním hurá důkazům a prohlášení samotného diktátora, bych se přikláněl k 1 a 2 bodu. Rozhodně v jakémkoliv bodě se to putlerovi a putlerismu hodí do krámu. Budou mít důvod zpřísnit svůj režim a vyvolat pocit ohrožení a důvod k mobilizaci. 
A k obětem? Russáci dobře vám tak. Podporujete vlastní vrahy tak máte co jste chtěli. 80% to přeji, alespoň bude o pár dalších potencionálních vrahů lidstva a demokracie méně. 20% je mi líto, protože ti kdyby mohli, tak si vyberou jinak než ta drtivá většina jejich spoluobčanů. (Vycházím z russáckých statistik)

Žádné komentáře:

Okomentovat