neděle 31. prosince 2023

Pravda od Miroslava Koláčnýho

Ahoj Vánoce
Tak Vánoce jsou za námi! Před Vánoci nastal všeobecný shon. Obchody plné, pokladny obchodníků se naplnily. Na internetu záplava nabídek na vánoční dárky. Je to jako každý rok a je to samozřejmě pěkné, když obdarujeme členy své rodiny nebo přátele. Ale kde je ta krize? Ta krize, o které se už dlouho mluví a píše? Stále jsme přesvědčováni, jak je to špatné, jak se musíme uskrovnit, jak musíme šetřit a že to bude ještě horší. To bychom tedy měli střádat korunky do pokladničky, na horší časy, a ne je utrácet v obchodech. Krize nekrize o Vánocích tečou peníze proudem. Vždyť je to jednou za rok. Mysleme o vánocích také na chudáky naše zákonodárce! Vzpomeňte si na ně prosím občané! Hlavně na ty, jako je ANO a SPD. Ti přece „bojují“ za práva občanů, proti asociální vládě, která žene Česko do chudoby a nenávidí důchodce! A ti věřící by se měli za ně pomodlit. Vždyť si také odtrhují o úst. Chtějí všem přidat. Že by astronomicky zadlužili už tak zadluženou zemi, je přece jedno. Hlavně úspěch u svých obdivovatelů, aby jim dali hlas. To je tím, že jsou Vánoce. Jednou za rok se přece mají mít všichni rádi, pomáhat si, odpouštět si OBĚTOVAT SE pro blaho občanů! Soudruh předseda ANO několikrát „upřímně“ hřímal v poslanecké sněmovně ve snaze „pomoci“ občanům. Nebo sobě? Musíme tu jeho snahu ocenit. A co naši lékaři? Ti jsou také chudáci. V potu tváře léta studovali, strávili bezesné noci nad knihami (možná i v hospůdkách, vždyť v každém městě, kde je vysoká škola je večer docela problém najít místo v restauraci plné studentů, kteří se tam „potí“ nad knihou.) a teď mají tak nízké platy! Co to je 30 nebo 40 000kč? Anebo to je více? Možná že 50 000kč. To je takřka na umření! Vždyť jejich kolegové na západě mají třeba také 3x tolik. Vždyť ti naši lékaři studovali hlavně proto, aby měli titul, a peníze. Co léčení lidí? Proto přece většina z nich nestudovala (bohudíky se najde i hodně takových, kteří své povolání berou také trochu jako poslání!) A Hypokritova přísaha? „Způsob svého životy zasvětím podle svých sil a svědomí prospěchu nemocných (slyšte lidé PROSPĚCH NEMOCNÝCH!!!) a budu je chránit před každou úhonou a bezprávím“! Nezbláznili jsme se! Prospěchu nemocných??? Řekl bych, že prospěch je myšlen v tomto případě pro někoho zcela jiného. Vždyť v zahraničí má lékař přes 100 000kč měsíčně. My to chceme také. My chceme drahá auta, my chceme krásné domy, přepychové dovolené u moře, výlety do Alpských luxusních horských středisek!!! Prospěch nemocných? Lidé NEBLÁZĚTE! Že současná vláda díky masivnímu zadlužení země vládou ANO neví, co dřív? To je nám jedno! My chceme a když to nedostaneme, budeme stávkovat. Ať se pacienti léčí třeba bylinkami.
Ve zprávách v televizi jsme v koncem roku slyšeli, jak podávají naši lékaři hromadné výpovědi a jsou rozhodnuti odejít do „země zaslíbené“ Tak na ně o Vánocích také mysleme a popřejme jim šťastnou cestu. A co mi ostatní co tady zůstaneme? Máme přece krizi, tak bychom se podle toho měli chovat! Žádné plné vozíky v supermarketu, žádné stoly přetékající jídlem, žádné balíčky a krabice pod vánočním stromem. Pěkně skromně národe! Vždyť je krize! Alespoň politici opozice nám to stále vtloukají do hlavy.
No já si myslím, že pokud by bylo mezi námi, a to nejen u nás, ale i v „širém světě“ trochu, ale jen trochu skromnosti, nemusela by být žádná krize, nemuseli bychom stále čekat, že se zdraží energie, nájem, jídlo a přemýšlet kde na to vezmeme ze svých platů. Myslím z těch normálních platů. Protože většina z nás má takové „normální“ platy, včetně některých státních zaměstnanců. Ale právě ti, kteří mají ty desetitisíce (a to jsem ale hodně skromný že! Ono to jsou často statisíce, krize nekrize) by se měli nad tím zamyslet, zda by nemohli trochu slevit ze svých nároků ve prospěch všech. Aby se naplnilo to pravé poslání Vánoc, láska, ochota pomáhat a nemyslet jen na sebe, a aby nám to vydrželo i během roku, a nejen o Vánocích.
Přejí nám všem i těm, kteří masivně podléhají desinformacím, i těm kteří přejí vše zlé těžce zkoušenému národu Ukrajiny i těm na blízkém východě, aby to bylo r. 2024 lepší a aby lidé pochopili, že pokud budou na sebe vlídní, nebudou si závidět a škodit a nebudou volit do čela státu bezohledné oligarchy miliardáře, kterým na zemi a lidem v ní vůbec nezáleží, bude vše lepší.
Přeji pokoj lidem dobré vůle.
Miroslav Koláčný

Žádné komentáře:

Okomentovat