pátek 22. prosince 2023

K masakru na Karlově univerzitě v Praze. 21. prosinec 2023

Tak prý za vše může policie a stát. Tak ještě jednou, lidi neblbněte a zůstaňte normální. 
Za prvé, nikdo nevěděl že do Prahy míří po zuby ozbrojený dement. 
Za druhé, se vědělo že do Prahy míří podezřelý (podezřelý né obviněný, tedy nikdo ho ještě za vraha neoznačil) z vraždy otce a že chce spáchat sebevraždu. 
Za třetí, nikdo neměl žádné zprávy že sebou veze zbrojní arzenál. 
Za čtvrté, tam kam měl namířeno okamžitě přišla policie, která ho začala hledat a začala vyklízet budovu. 
Za páté, to že tam nejel a jel jinam, to nemohl vědět nikdo. 
Za šesté, hned jak se policie dozvěděla o střelbě, (dříve se o tom dozvědět nemohla) už za pár minut byli na místě a začali obsazovat a evakuovat budovu. 
Za sedmé, dementa postupně vytlačili na střechu a odřízli ho tak od jeho arzenálu, čímž zabránili větší katastrofě. 
Za osmé, postupně jak přicházeli informace, tak dement nebyl závadová osoba až do prosince 2023. 
Za deváté, proto i kdyby se vědělo že vlastní arzenál zbraní a že s ním někam jede, těžko by ho někdo zastavil. 
Za desáté, výjimkou by bylo, kdyby veřejně přiznal že jde vraždit, to by potom policie byla aktivována hned a šla by po něm okamžitě. A možná by ani nestačil vyjít ze dveří domu kde bydlel. 
Za jedenácté, shrnutí: za A) nikdo nikdy nikde nezastaví bezzávadovou osobu či skupinu, pokud ta osoba či skupina předem neoznámí co chce udělat. Za B) i když je osoba či skupina z něčeho podezřelá, tak se nejdříve musí najít než se může zasáhnout. Za C) jak mile se dozví kde hledaná osoba či skupina je, což v tomto případě bylo až po zahájení střelby, teprve potom má policie možnost zasáhnout. Policie není skupina jasnovidců a vědem, aby uměla předvídat. Za D) policie toho dementa do 20 minut zlikvidovala (či donutila ho zlikvidovat se). 
Tak že za dvanácté, přestaňte vy všichni generálové po bitvě šířit pitomosti. Kdo potřebuje šíření strachu a rozeštvávání společnosti, hlavně nenávisti ke státu a jeho systému, jsou dezoláti a nepřátelé českého státu a demokracie. 
A jediná možnost jak obvinit policii je, za A) pokud by dement předem dal vědět kdy, kde, jak a co chce udělat. Za B) kdyby kolem policejních složek ten dement prošel s pistolí v ruce a oni ho nechali jít. Za C) A potom nereagovali na střelbu. Ani jedna z možností se nestala. Tak hlupáci přestaňte šířit dezinformace, které neslouží ničemu jinému, než většímu roztříštění společnosti, což slouží hlavně nepřátelům demokracie a státního systému. Rozhodně né obětem, pozůstalým, práci policie, hledání pravdy a řešení.

Žádné komentáře:

Okomentovat