úterý 28. února 2023

Představy a realita russácké války.

Russácký scénář: 
Rok války, která měla být jasnou věcí, a skončit za tři dny, max týden. Russáci počítali s tím, že Ukrajinci se rozutečou jako myši, a na Ukrajině zbydou jen prorussácký Ukrajinci. Počítali možná s menším odporem, který snadno potlačí. 
Počítali také s dobrou prací svých pátých kolon v Evropě a USA, tak že se nikdo Ukrajiny nezastane. Maximálně zavedou další sankce, ale zase ne tak velké, aby jim to russáci nevrátili třeba dodávkami surovin, hlavně plynu a ropy. 
Počítali s absolutní nejednotou západu. Doufali že rozhodně nebude chtít jít do konfliktu Německo a Francie, jako nejsilnější síla v Evropě. A měli svého koně i v Maďarsku a hlavně Srbsku, a počítali i s Českem a Slovenskem. 
Myslím že mohli počítat i s Tureckem, Itálií, a sázeli na neutralitu Švédska, Finska, Rakouska a Švýcarska. V podstatě polovinou Evropy. A potom by do toho nešli ani USA. Samozřejmě počítali s odporem Polska. 
Russácko tedy počítalo se zbabělostí Ukrajinců ale i západu. Že se všichni zaleknou russácké armády, která už spíše je legendou než faktem. Počítali s nechutí západu Ukrajině pomoci. A také s jejich pohodlím, které si nebudou chtít vzít. 
V russáckých představách to tedy vypadalo nalajnované perfektně. Obsadíme Ukrajinu, potom ostatní bývalé sovětské republiky krom Pobaltí (jsou v NATO). V Pobaltí uděláme převrat nebo pomůžeme nastolit prorussáckou vládu a oni sami budou chtít být obsazení.
Po založení Putinova sovětského russácka by asi chvíli dali pokoj. Získat zpět východní Evropu nebude tak snadné. A počítají že krom Polska to půjde už postupným nastolováním prorussáckých vlád, jako Maďarsko, Srbsko a letos se bojím o Slovensko. 
Samozřejmě se počítá s dalším rozkládání Evropy. Jak se budou blížit russácké hranice blíž západní Evropě, tak se západ bude tak bát, že Rakousko, Finsko, Švédsko, Švýcarsko budou ještě víc neutrální, Německo a Francie ještě víc vstřícnější. 
Evropská unie se nakonec rozpadne, NATO přestane také být akceschopné. Minimálně s EU a NATO odejdou všechny státy z bývalého východního bloku. A bůhví jestli z EU neodejdou i Švédsko, Finsko a Rakousko, aby zvýraznili svou neutralitu. 
Ještě měli jednu variantu kdyby to nešlo podle plánu. Tak u států mimo NATO a EU je jasné že by nikdo nešel na pomoc. A u států v NATO a EU, by nejdříve pomohli k prorussáckým vládám, tak že by spojenci ze západu neměli chuť jim pomoci i když jsou členové. 
Vycházím z tohoto jak se 20 let vyjadřovali o západu, z toho že se jim už leccos provedlo. Maďarsko, Srbsko, Česko, Slovensko, Německo, Francie… Už měli své koně na nejvyšších místech, a někde i silnou část populace na své straně. 
No ale, jak to tak bývá, tak se russáci téměř ve všem spletli. Jak se léta chlubili, jak znají západ, tak neznají. Je pravda že západ už zpohodlněl, zlenošil, že si zvykl na pohodlí a tak zchoulostivěl. Ale i přes to vše se nikdy nezřekne svobody, demokracie a nezávislosti.
Za svou demokracii, svobodu a nezávislost se bude bít. Spojí se dohromady proti tomu (těm) kdo by ho chtěl o to připravit. Je schopen se pro tyto hodnoty přestat hádat a odhodit své pohodlí, lenost, a přestat být choulostivý. 
Russácko naopak dokázalo západ sjednotit, zvednout se k odporu, přestat být závislý na russáckých surovinách. Russácko místo rozbití, naopak EU a NATO posílilo a do budoucna rozšířilo. Ukrajina se místo kapitulace, úspěšně brání. 
Russácko chtělo snížit sílu a vliv západu, ale naopak ho posílili a snížili sílu a vliv russácka. Russácko chtělo ukázat svou sílu a slabost západu, ale ukázalo svou slabost a sílu západu. Russácku se povedl úplný opak toho, co chtělo a plánovalo. 
Po roce války se ukázala totální zaostalost russácka. Jeho absolutní zastaralost, slabost, nefunkčnost. Jeho prohnilost, civilizační rozpad, zdegenerovanost. Jako stát a národ se ukázali, že umí jen drancovat své přírodní zdroje, zbrojit a napadat sousedy, za cenu samozničení. 
To že ještě russácko existuje a russáci žijí, není kvůli jejich síle, odhodlání, statečnosti, ale kvůli tomu že vlastní jaderné zbraně. Kdyby je neměli, tak do těch tří dnů, týdnů, měsíce, co říkali v případě Ukrajiny, už přestali existovat oni.
Proč se bát russácka který svou sílu založil na legendě o poražení nacismu. Jestli skopčáky někdo porazil, tak to byly USA a jejich výrobní základna + ruská zima + britská statečnost + ruské lidské oběti + zaostalost ruské infrastruktury a tedy špatně fungující logistiky Němců.

Žádné komentáře:

Okomentovat