středa 20. července 2022

Chyba nebo hloupost.

Kde se stala chyba toho dnešního stavu? Už když západní rozvědky informovali o plánovaném útoku, tak místo zpochybňování těch zpráv, mělo dojít k pozvání vojsk NATO na Ukrajinu. Bohužel nikdo nevěřil, že je russácko tak zločinecké a opravdu zaútočí.
Krym měl být poslední kapka. Já osobně jsem si myslel, že poslední kapkou bude Gruzie. Ale krym měl být opravdu ta poslední kapka. A už tenkrát měla Ukrajina podat žádost do NATO, a do doby schválení, měli pozvat NATO na Ukrajinu.
Já si myslím že to bylo selhání hlouposti a důvěry. Prostě nevěřili že russák začne válku. Ten Krym ještě brali tak nějak podobně jako se dělila Jugoslávie. Stejně tak to brali s Gruzií. Prostě jim nedošlo že nejde o vnitrostátní konflikt ale mezinárodní mezi russáckem a Gruzií a Ukrajinou. 
No a tak nikdo nečekal, a ani si to neuměl představit, tak si to ani nepřipustil, že by se russácko pustilo do otevřené války. Nikdo nepochopil, že Čečensko, Gruzie a Krym, byli jen testem russácka co si může dovolit. A mohli si dovolit opravdu hodně. A tak si dovolili.
Ale na druhou stranu. Oni, russácko, nechtěli válku. To je pravda. Oni si představovali, že po překročení hranice, se Ukrajinci poserou a rozprchnou. A už jen budou obsazovat jedno město za druhým, kde je budou vítat ukrajinský russáci a kolaboranti. A po víkendu bude konec.
To že nepočítali s válkou, ale obsazováním bez boje, svědčí počáteční nasazení. Jen záložáci, žádná logistika, zásoby v podstatě jen na několikadenní pochod... 
No, nebylo to jak plánovali, Ukrajinci se neposrali, nerozutekli se a začali se bránit. Sláva Ukrajině ✌️ 🇺🇦 ✌️

Žádné komentáře:

Okomentovat