pátek 13. května 2022

Války se vedou přes média a propaganu.

Dnešní války se nevedou jen na bojištích. Ale ona to není novinka. Vietnamskou válku ukončil obrázek (foto a video) malé holčičky. Utíkající po silnici, nahaté a ohořelé, po útoku letectva na vesnici ovladanou komunisty. Tedy, ne doslova ukončila, ale obrátila veřejné mínění USA, a ti uvažovali o ukončení války. 
No, a to se stalo před 50 lety. Tak že fotky a videa, jsou zbraní už dlouho. A ve 21 st., se k tomu přidal internet a virtuální boj. A to je stejně účinná zbraň, jako jaderné zbraně. Akorát ve virtuální válce nejsou ztráty na životech a mejetku, oproti skutečným zbraním. Ale když se koukneme co dělají s lidmi dezinformace, tak zjistíme že jsou stejně zničující, i když ničí jen svědomí, morálku, pravdu. 
Že je Rusko zlo, jsem věděl, a i tu válku jsem nakonec čekal. Na rozdíl od mnohých, bohužel i od těch zasvěcených, který by měli první vědět (politici a obchodníci s Ruskem, plus média) jsem ty signáli vnímal. Díky Rusku jsme přišli na to, že se se lidstvo nepoučilo. A snad se diky Rusku svět konečně poučí. 
A jakýkoliv režim, který začne militarizovat i malé děti, likvidovat své odpůrce, podporovat nenávist proti demokratickému světu, verbálně hrozit a ohrožovat sousedy, pořádat nepřátelské akce proti jiným zemím (Salisbury, Vrbětice, Malaisijské letadlo), bude režim nepřátelský. 
Tak takovýto režim odsoudí, a pokud nedojde nápravy, tak sankce, vyloučení z mezinárodních organizací, žádné obchodování, potrestání viníků. Totální izolace. Kdyby se proti Rusku zasáhlo tak jako dnes, tak není Krym, není Dombas, není Gruzie, není války na Ukrajině. 

Žádné komentáře:

Okomentovat