neděle 26. prosince 2021

I o Ježíškovi by se daly točit filmy. Aby byli stejně tak populární, jako Santa.

Byli doby, kdy se snažili komunisté vánoce buď zrušit, nebo sem implantovat Dědu mráze. Teď jsou doby, kdy lidi sami, bez nucení, přijímají místo Ježíška Santu. Je fakt, že Santa a Děda mráz, vychází z postavy svatého Mikuláše, a dříve se vlastně nadělovalo 5 prosince, a jen dětem. Až později to přešlo na 24 (25) prosince, a dárky dostávali i dospělí. A jsou hlasy, že by vlastně malé batole ani nemohlo nadělovat dárky, protože je malé, slabé, nemotorné... Prostě, jak by mohlo nadělovat dárky? A při tom všem dumání na schopnosti dítěte zapomínáme, že je to pohádka. A v pohádce jde všechno. Koukejte jak jsou v pohádkách šikovná i zvířátka, od mravenečků až po velryby. 

A tak je dnes prý lépe pochopitelný dospělý vousatý děda než nemluvě, tak myslím že i to by se dalo dobře zpracovat:

Ježíšek by se ráno narodil pomocí boha nějakým hodným lidem bez dětí, a batolil (0-2roky). Dopoledne by začal chodit a mluvit (2-4let). V poledne by se začal zajímat o svět kolem sebe (takový ten čas "a proč? " známé všichni kdo má a měl děti) (4-6let). Odpoledne by už věděl, naučil se číst, psát, a další věci kolem své práce večer (6-8). A večer by rozdával dárky (8let). A stejně tak by mohl mít pomocníčky, nebo používat nějaká kouzla, kterými by ty dárky nějak dopravil dětem domů. Proč by měl tahat nějaký pytel na zádech? Do Čech by se hodilo kouzlo, protože všechni dobré pohádkové bytosti v českých pohádkách, nepoužívají pomocníků ale kouzel. 

A jeden konec: A potom by se z něho stala hvězdička a on by přišel do nebíčka. A proto jsou na obloze hvězdičky. A to by se opakovalo každý rok. 

A druhý konec: po rozdání dárků, by se vrátil k lidem kterým se narodil, a stal by se z něj normální člověk. 

A třetí konec: po rozdání dárků, by se vrátil k lidem kterým se narodil, ale každé vánoce by se ti lidé sešli a pomáhali novému Ježíškovi s přípravami vánoc. 

Myslím, že by to nebyl špatný vánoční film.

Žádné komentáře:

Okomentovat